Οπλικά συστήματα

"Euronaval 2020": Προηγμένα οπλικά συστήματα που αφορούν το Πολεμικό Ναυτικό μας

Η Rafael Advanced Defense Systems παρουσίασε μια σειρά τεχνολογιών κατά τη διάρκεια της Euronaval 2020, που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της «ασύμμετρης προβολής ισχύος» στη θάλασσα.

Ο Ran Tavor, αντιπρόεδρος της επιχείρησης ναυτικών συστημάτων του Rafael και πρώην αξιωματικός του Ισραηλινού Ναυτικού, δήλωσε ότι τα οπλικά συστήματα της εταιρείας χωρίζονται σε επιθετικού και αμυντικού σκοπού.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισραηλινή εταιρεία παρουσίασε στη ναυτική αμυντική έκθεση "Euronaval 2020", προηγμένα οπλικά συστήματα κατά drones, εχθρικών τορπιλών και πλοίων, δίνοντας έξυπνες λύσεις κατά απειλών που θα αντιμετωπίσει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό σε περίπτωση πολεμικής αναμέτρησης με την Τουρκία

Για τους πρώτους, προσφέρει ναυτικές εκδόσεις των πυραύλων Spike ER και NLOS με αυξημένη εμβέλεια. Οι εν λόγω πύραυλοι ως γνωστόν χρησιμοποιούνται συνήθως από επίγειες δυνάμεις και ελικόπτερα.

Η έκδοση NLOS μπορεί να φτάσει έως και 32 χιλιόμετρα και η παραλλαγή ER μπορεί να φτάσει έως και 10 χιλιόμετρα.
Η εταιρεία αναφέρει ότι τα υπόψιν συστήματα, μπορούν να λειτουργήσουν σε περιβάλλον «απαγόρευσης του GPS», ακόμη και σε περιβάλλον ηλεκτρονικού πολέμου.

Τα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα έχουν τη δυνατότητα ηλεκτροοπτικής αυτόματης αναγνώρισης του στόχου, ενώ έχουν τεχνητή νοημοσύνη, γεγονός που τα καθιστά πιο θανατηφόρα και ακριβή.

Το ναυτικό σύστημα Spike είναι εξοπλισμένο με εκτοξευτή που έχει πολλαπλά κάνιστρα για διαφορετικά συστήματα πυραύλων.

«Δεν χρειάζεται να είσαι πολύ κοντά στον εχθρό για να τον προσβάλεις, ενώ μπορεί να βληθεί από πλοίο εναντίον πλοίου ή από πλοίο κατά στόχου στην ακτή», είπε ο Tavor, ενώ έχει σχετικά μικρό «αποτύπωμα λόγω μεγέθους και βάρος», πρόσθεσε.

Επιπλέον συμπλήρωσε ότι «έτσι μπορεί ένα γρήγορο περιπολικό σκάφος να μετατραπεί σε πυραυλάκατο και επομένως αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται το γρήγορο περιπολικό σκάφος.»

Τα πυραυλικά συστήματα λειτουργούν, αλλά η ισραηλινή εταιρεία, όπως και οι περισσότερες ισραηλινές αμυντικές εταιρείες, δεν αποκαλύπτει πού έχουν πωληθεί εκτός του Ισραήλ.

Η Rafael επέδειξε επίσης το ναυτικό αυτόματο οπλικό σύστημα Typhoon, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση των drone.

Η εταιρεία λέει ότι το Typhoon, υποστηρίζεται από πολυφασματικούς αισθητήρες. Το σύστημα πυροδοτεί 300 βολές ανά λεπτό, οι οποίες όμως μπορεί να αποδειχθούν αναποτελεσματικοί έναντι μικρών στόχων drone. H Rafael έχει αυξήσει την ισχύ πυρός σε 400 βολές το λεπτό.

Η Rafael επιδεικνύει επίσης τον πύραυλο «δόλωμα» C-GEM και το «δόλωμα» Torbuster τέταρτης γενιάς για απειλές από εχθρικές τορπίλες, ως ένα άλλο επιπλέον δείγμα της αμυντικής της τεχνολογίας.\

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Tavor είπε ότι το κλειδί για την άμυνα στη θάλασσα δεν είναι κανένα στοιχείο άλλο, εκτός από αυτό που παρέχει προσαρμοσμένες λύσεις.

«Πρέπει να μπορείς να εντοπίσεις, να ταξινομήσεις τις απειλές και τελικά να έχεις τη δυνατότητα αυτόματης παρακολούθησης και εμπλοκής» πρόσθεσε.

Η εταιρεία τέλος αναφέρει ότι έχει συνεργαστεί με 34 κράτη αναφορικά με πώληση ναυτικών πολεμικών συστημάτων της, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Αυστραλίας, χωρίς όμως να κατονομάζει τους άλλους πελάτες.

https://youtu.be/OkoeC5UI888

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...