Μ5 Ripsaw
Οπλικά συστήματα

Το μέλλον των αρμάτων μάχης: Ο αμερικανικός στρατός παραλαμβάνει το μη επανδρωμένο M5 Ripsaw

Στις 8 Οκτωβρίου, η Textron Systems ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει μια ηλεκτρική έκδοση του πρωτοτύπου M5 Ripsaw Robotic Combat Vehicle στον αμερικανικό στρατό για να πειραματιστεί το 2021.

Το 2020, ο στρατός επέλεξε μια ομάδα της Textron για να αναπτύξει το μη επανδρωμένο όχημα της θυγατρικής της Howe & Howe για την πλατφόρμα Robotic Combat Vehicle ή RCV, της υπηρεσίας.

Ο στρατός θέλει να αναπτύξει μια ελαφριά, μεσαία και βαριά έκδοση του RCV για να δώσει στους διοικητές τη δυνατότητα να στέλνουν μη επανδρωμένα οχήματα σε μάχη ενάντια στις εχθρικές δυνάμεις.

https://twitter.com/TXTSystems/status/1312408397648723968

Αρχικά, το QinetiQ επιλέχθηκε για να κατασκευάσει τέσσερις ελαφριές εκδόσεις του RCV.

Η Textron έχει προγραμματίσει να παραδώσει τέσσερα πρωτότυπα των 10 τόνων M5, που μοιάζουν με ένα ελαφρύ τανκ που τροφοδοτείται από ντίζελ και υβριδικούς ηλεκτροκινητήρες, μέχρι το τέλος του έτους.

Η ιδέα ενός e-battle tank ακούγεται αρκετά ελκυστική. Ο στρατός επέλεξε επίσης πρόσφατα την Textron για να παραδώσει ένα ηλεκτρικό M5 καθώς η υπηρεσία πλησιάζει στην ανάπτυξη τακτικών ηλεκτρικών οχημάτων.

«Είναι μια παραλλαγή επίπεδου καταστρώματος που θα παραδώσουμε για την ηλεκτρική έκδοση», δήλωσε η Sara Willett, διευθύντρια του προγράμματος για επίγεια ρομποτική στην Textron Systems, περιγράφοντας πώς το ηλεκτρικό M5 δεν θα έχει πυργίσκο πυροβόλων όπως το πρότυπο Μ5.

«Το M5 είναι η αιχμή του δόρατος στην ανάπτυξη ηλεκτρικών τεχνολογιών σε όλο τον στρατό», δήλωσε ο Michael Howe, αντιπρόεδρος της Howe & Howe.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ