Οπλικά συστήματα
Ενημερώθηκε στις:

Διαψεύδει η αμερικανική πρεσβεία: ''Δεν αρνηθήκαμε την πώληση πυραύλων AGM-84 Harpoon''

 Ανανέωση

Με μια ανάρτηση η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα κάνει λόγο για ψευδείς αναφορές σε σχέση με την πώληση πυραύλων AGM-84 Harpoon στην Ελλάδα. Ειδικότερα στην ανάρτηση σημειώνεται:

«Γνωρίζουμε τις ψευδείς αναφορές ότι οι ΗΠΑ αρνούνται την πώληση πυραύλων AGM-84 Harpoon στην Ελλάδα. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ παρείχε πληροφορίες στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία για την αγορά αυτών των πυραύλων τον Ιούλιο. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Ελλάδα για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας!»

Αρχικό κείμενο

Oι ΗΠΑ δεν βλέπουν με ''καλό μάτι'' την αγορά των γαλλικών μαχητικών Rafale από την Ελλάδα και ως εκ τούτου ξεκίνησαν τα αντίποινα. 

Η Ουάσινγκτον μαζί με το Βερολίνο έχουν την μερίδα του ''λέοντος'' στα ελληνικά εξοπλιστικά εδώ και δεκαετίες, αλλά όπως φαίνεται θέλουν η Αθήνα να αγοράζει μόνο από ΗΠΑ-Γερμανία. 

Προφανώς και είναι θετικό να αγοράζουμε από αρκετές χώρες, καθώς έτσι επισφραγίζεις και τις στρατηγικές σου σχέσεις, όμως πρέπει να έρθει η στιγμή η Ελλάδα να κατασκευάζει και τα δικά της συστήματα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες 

Το σημερινό δημοσίευμα προέρχεται από την εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

Οι ΗΠΑ αρνούνται ακόμα και σήμερα την αποδέσμευση εξειδικευμένων όπλων ναυτικής κρούσης για τα ελληνικά F-16.  

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

«Την ίδια στιγμή, όπως αποκαλύπτει πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων με τις συμμαχικές χώρες που έχουν ισχυρή αμυντική βιομηχανία και την πιο σύγχρονη στρατιωτική τεχνολογία, η αμερικανική πλευρά αρνήθηκε να αποδεσμεύσει για χρήση από τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52 της Πολεμικής Αεροπορίας τους πυραύλους AGM-84 Harpoon που έχουν τη δυνατότητα εξουδετέρωσης πολεμικών πλοίων». 

Για άλλη μία φορά οι ΗΠΑ παίζουν το ''παιχνίδι'' των Τούρκων, καθώς Άγκυρα-Ουάσινγκτον για διαφορετικούς λόγους, δεν θέλουν η Ελλάδα να προχωρήσει στην αγορά της εικοσαετίας!
 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ