Οπλικά συστήματα
Ενημερώθηκε στις:

Έρχεται συμφωνία-''πακέτο'' με την Γαλλία: Ρήτρα αμυντικής συνδρομής, Rafale & Belharra

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία. Όπως σας έχει ενημερώσει εδώ και ημέρες το Πενταπόσταγμα, Belharra και Rafale θα έρθουν ''πακέτο'' στην Ελλάδα, ενώ Παρίσι και Αθήνα ετοιμάζουν και άλλες συμφωνίες. 

Τα δεδομένα που διαμορφώνονται σύμφωνα με πληροφορίες είναι τα εξής. Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να προχωρήσει σε γενναία αύξηση των εξοπλιστικών δαπανών υλοποιώντας τα δύο παραπάνω προγράμματα καθώς και μικρότερα επιμέρους αλλά εξίσου αναγκαία και απαραίτητα ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπογραφεί και το προσύμφωνο της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας.

Πηγές υπογραμμίζουν στο DefenceReview.gr και τον Ιωάννη Νικήτα, πως μέσα στη συμφωνία θα τεθούν πολλά θέματα όπως μεγάλης κλίμακας και ανά τακτά χρονικά διαστήματα ελληνογαλλικά αεροναυτικά γυμνάσια σε Αιγαίο και Μεσόγειο, ελλιμενισμός και αεροπορική εξυπηρέτηση των γαλλικών μαχητικών σε αεροπορικές βάσεις της ΠΑ, ρήτρα αμυντικής συνδρομής, τα εξοπλιστικά που προαναφέρθηκαν μαζί με ενδιάμεσες λύσεις, συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία καθώς και συνεργασία σε ενεργειακά θέματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


 
Σε ετοιμότητα οι ΕΔ  

 

Την ώρα που η Άγκυρα τραβάει το σκοινί των προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» είναι έτοιμο να καταπλεύσει στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως έγραψε πρώτο Πενταπόσταγμα στην Ελλάδα. Η αποστολή του, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, είναι μη προσδιορισμένη ενώ είναι απροσδιόριστος ο αριθμός των πλοίων και των υποβρυχίων που το συνοδεύουν.  

Παράλληλα τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο εκπέμπεται το μήνυμα ότι το «θερμό» επεισόδιο δεν αποτελεί ελληνική επιδίωξη, αλλά από την άλλη το σήμα που εκπέμπεται προς την τουρκική πλευρά είναι ότι δεν πρέπει να κάνει λάθος υπολογισμούς. «Η απάντηση θα είναι συντριπτική» όπως λένε χαρακτηριστικά στρατιωτικές πηγές. «Θα είναι τεράστια σε μέγεθος. Δεν πάμε για λίγα τζαρτζαρίσματα» προσθέτουν οι ίδιες πηγές.  

https://twitter.com/OpenNewsGr/status/1300471049662926854

Ακόμη το μήνυμα που στέλνει η Ελλάδα στις συμμαχικές χώρες είναι ότι θα πρέπει σιγά - σιγά να δείξουν με ποιο μέρος είναι. Ήδη η Γαλλία έχει πάρει σαφή θέση στο πλευρό της χώρας μας. «Δεν πρόκειται να ξεπλύνουμε εμείς τη μπουγάδα όλων όσοι έχουν συμφέροντα στην περιοχή. Είναι η ώρα της καθαρής στάσης», διαμηνύουν ανώτατες πηγές. 

Από την πλευρά τους οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διατηρούν τον «κόκκινο» συναγερμό και συνεχίζουν με έντονη δραστηριότητα στο πεδίο των συνεκπαιδεύσεων. Μάλιστα από τη Δευτέρα ξεκινούν οι κοινές ασκήσεις με τις Ένοπλες Δυνάμεις των Εμιράτων. Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν σε μεγάλο γεωγραφικό βάθος και μάλιστα θα εστιάσουν προς την περιοχή της Λιβύης.  

https://www.youtube.com/watch?v=N2eKjZSrWNg

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ