Οπλικά συστήματα
Ενημερώθηκε στις:

Eίναι επίσημο - Η Ελλάδα στέλνει πυροβολαρχία «Patriot» στη Σαουδική Αραβία

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, το κυβερνητικό στέλεχος υπεραμύνθηκε της αποστολής των ελληνικών «Patriot», εξηγώντας ότι «προάγει τη χώρα μας ως πυρήνα ασφάλειας στην περιοχή και συσφίγγει τους δεσμούς με την Σαουδική Αραβία».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε για τους Patriot:

«Στις συναντήσεις που είχε ο Πρωθυπουργός (σσ στη Σαουδική Αραβία) έγινε συζήτηση για τα γεωπολιτικά ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, την προκλητικότητα της Τουρκίας και τη διάθεση από τη χώρα μας μιας πυροβολαρχίας Patriot στη Σαουδική Αραβία για την προστασία κρίσιμων υποδομών ενέργειας.
Η συζήτηση για το θέμα αυτό ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019. Η διάθεση συστήματος Patriot: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια,
  • προβάλλει τη χώρα μας ως παράγοντα σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, και
  • ενισχύει τους δεσμούς μας με τη Σαουδική Αραβία.
  • Και βεβαίως, ως αμυντικό σύστημα, δεν συνιστά απειλή για άλλες χώρες της περιοχής.
  • Σημειώνεται ότι στην ίδια πρωτοβουλία συμμετέχουν οι Η.Π.Α., το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, ενώ αναμένεται να συμμετάσχει και η Ιταλία.
  • Το κόστος της διάθεσης θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τη Σαουδική Αραβία, ενώ η αποτρεπτική ισχύς της Ελλάδας παραμένει αναλλοίωτη καθώς από 20 Ιανουαρίου 2020 έχει τεθεί σε λειτουργία μια ακόμη πυροβολαρχία Patriot που πριν ήταν ανενεργή».  

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...