Πυραυλακάτος
Οπλικά συστήματα
Ενημερώθηκε στις:

«Γκαζώνει» για την παράδοση της Πυραυλακάτου Νο 6 ο Παναγιωτόπουλος

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΝ, Στυλιανός Πετράκης ξεκινάει την θητεία του με ένα πολύ καλό νέο. Την ένταξη στον στόλο του της νέα Πυραυλακάτου κλάσης «Ρουσσέν», τύπου Super Vita, την 6η του ίδιου τύπου που θα ενταχθεί στην υπηρεσία.

του Χρήστου Μαζανίτη

Σύμφωνα με το enikos.gr, επιβεβαιωμένες πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, τις επόμενες ημέρες, αμέσως μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του νέου Αρχηγού ΓΕΝ, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το πρωί στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, θα επισκεφθεί από κοινού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τα ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου ολοκληρώνονται οι διαδικασίες καθέλκυσης της 6ης ΤΠΚ Ρ 72 «Βλαχάκος» του Πολεμικού Ναυτικού ενώ ταυτόχρονα επιταχύνονται οι διαδικασίες ναυπήγησης και της 7ης ΤΠΚ Ρ 73 «Καραθανάσης», του ιδίου τύπου και παράδοσής της αν είναι δυνατόν μέσα στο 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δύο υπουργοί ενδιαφέρονται για το μέλλον των ναυπηγείων εξ ου και η από κοινού επίσκεψη που ετοιμάζουν.

Σε ότι αφορά την ΤΠΚ 6, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι τελικοί έλεγχοι αποδοχής συστημάτων σκάφους (HAT, SAT).

Για την εξέλιξη του προγράμματος της ΤΠΚ 7, αναμένεται τον Ιούλιο η άφιξη του πυραυλικού της συστήματος και η παράδοση εκτιμάται μετά τον Σεπτέμβριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ