Οπλικά συστήματα

Nέα «βόμβα» από την Μόσχα: Ετοιμάζεται να μοιραστεί με την Τουρκία τα μυστικά της κατασκευής των Su-35 & Su-57!


Τoυ Ανδρέα Μουντζουρούλια

Νέα βόμβα μας έρχεται από την Μόσχα. Τουρκία και Ρωσία έρχονται ακόμα πιο κοντά και είναι κάτι που πλέον πρέπει να προβληματίσει την Ελληνική Κυβέρνηση και την Στρατιωτική ηγεσία.

Αυτό, διότι την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ δεν δείχνουν διατεθειμένες να ασκήσουν πιέσεις στην Άγκυρα, κάτι που σημαίνει, πως ότι και να γίνει στο τέλος, η Άγκυρα θα κάνει ακόμα μεγαλύτερα βήματα στους εξοπλισμούς.

Πριν λίγο, ρώσος στρατιωτικός αναλυτής, που βρίσκεται στην... αυλή του Κρεμλίνου, δήλωσε πως Ρωσία και Τουρκία θα πάνε ένα ακόμα βήμα παρακάτω την συνεργασία τους!

Συγκεκριμένα, ο Oleg Faliçev, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Τουρκικά ΜΜΕ, δήλωσε πως η Ρωσία θα μπορούσε να κατασκευάσει με την Τουρκία Su-35 και Su-57 και μάλιστα, η Μόσχα μπορεί να διαθέσει στην Άγκυρα ευαίσθητες πληροφορίες, προκειμένου οι Τούρκοι να αποκτήσουν μεγαλύτερη γνώση επί της κατασκευής μαχητικών τελευταίας γενιάς.

Πρόκειται για μια εξέλιξη αναμενόμενη, η οποία θα αναβαθμίσει την Τουρκία και το ζήτημα που τίθεται πλέον είναι τι θα κάνει η Ελλάδα, που αυτή την στιγμή διαπραγματεύεται για να αγοράσει δύο φρεγάτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ