Οπλικά συστήματα

Ισραήλ: Το νέο υπερηχητικό πυραυλικό σύστημα αέρος-εδάφους των F-35 - Δείτε βίντεο

Τα ισραηλινά μαχητικά F-35 ενισχύονται με ένα νέο, ισχυρότατο και εξαιρετικής ακρίβειας υπερηχητικό, πυραυλικό σύστημα για προσβολή στόχων εδάφους.

Ο πύραυλος "Rampage" έχει σχεδιαστεί να εκτοξεύεται από μαχητικό αεροσκάφος από 150 χλμ. μακριά από τον στόχο, πράγμα που σημαίνει δυσκολία στον έγκαιρο εντοπισμό του.

Είναι ο πρώτος υπερηχητικός πύραυλος αέρος-εδάφους εκτός του ρωσικού οπλοστασίου.

Δεδομένης της ταχύτητας του, αλλά και της ικανότητας του να αλλάζει πορεία κατά την πτήση, "μπερδεύοντας" με αυτόν τον τρόπο τα εχθρικά συστήματα αεράμυνας, ο πύραυλος Rampage καθίσταται το ιδανικό  όπλο για την καταστροφή σημαντικών και καλά οχυρωμένων στόχων όπως εχθρικά αρχηγεία, κέντρα διοίκησης και επικοινωνιών.

Ο πύραυλος μπορεί να προσαρμοστεί σε όλα τα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών F-15, F-16 και F-35 και θα χρησιμοποιηθεί εναντίον, μεταξύ άλλων, των συστημάτων αεράμυνας, των κέντρων διοίκησης του εχθρού, των αποθηκών εξοπλισμού και πυρομαχικών.

Αυτό καθιστά τον πύραυλο Rampage, ως ένα πολύ δελεαστικό οπλικό σύστημα για μεγάλο αριθμό κρατών, καθώς πέρα από το Ισραήλ μεγάλος αριθμός κρατών εξετάζουν ήδη το ενδεχόμενο απόκτησης του νέο πυραύλου.

Η κεφαλή του πυραύλου θα καθοδηγείται από ένα σύστημα GPS, το οποίο θα του επιτρέψει να χτυπά εχθρικούς στόχους κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και τη νύχτα και σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Οι κατασκευαστές του πυραύλου πρόσθεσαν ένα πρόσθετο σύστημα πλοήγησης βασισμένο σε αλγόριθμο ως δικλίδα ασφαλείας που θα θα προστατεύσει τον πύραυλο.

Ο πύραυλος θα φέρει δύο είδη κεφαλών, με το πρώτο να έχει σχεδιαστεί για να διαπερνά θωρακισμένους στόχους, όπως καταφύγια και άλλες οχυρωμένες κατασκευές.

https://youtu.be/zw34ge2pIS8

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ