Οπλικά συστήματα

F-35: Το stealth μαχητικό μας δείχνει τις μοναδικές του ικανότητες προσνήωσης!-Βίντεο

Σε ένα εντυπωσιακό βίντεο αποτυπώνεται η  μοναδική ικανότητα ενός μαχητικού F-35 να προσνηώνεται κάθετα και με απόλυτη επιτυχία σε αεροπλανοφόρο που μάλιστα βρισκόταν εν κινήσει.

Θεωρείται, το F-35, από πολλούς στρατιωτικούς αναλυτές το κορυφαίο όπλο που μπορεί να κατέχει ένας εθνικός στρατός, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ανάπτυξή του. Διαθέτει τεχνολογία stealth που το καθιστά «αόρατο» στα ραντάρ, ενώ δεν είναι ένα καταδιωκτικό αεροσκάφος, τύπου F-16.

Μπορεί να φέρει εις πέρας πολλαπλούς ρόλους ενώ έχει εξοπλιστεί με προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα. Το F-35 Lightning II κατασκευάζεται από τη Lockheed Martin και υπάρχουν τρεις διαφορετικές εκδοχές: το F-35 A συμβατικής απογείωσης και προσγείωσης (CTOL), το F-35B με σύντομη απογείωση και κάθετη προσγείωση (STOVL) και το F-35C με υποβοηθούμενη βάση καταπέλτη.

Η δυνατότητα κάθετης προσγείωσης

Παρά το γεγονός ότι το F-35 έχει αναπτυχθεί για να ανταποκρίνεται στην απαίτηση κρατών που διαθέτουν ski-ramp στα αεροπλανοφόρα τους, θα μπορούσε επίσης να προσελκύσει ενδιαφέρον από δυνάμεις που έχουν ανάγκη από αεροσκάφη σε απομακρυσμένες τοποθεσίες, προκειμένου να διασφαλίσουν την αποδοτικότητα τους μετά την πρώτη μέρα πολέμου.

Στην πραγματικότητα οι δυνατότητες STOVL (Short Take Off Vertical Landing – σύντομη κάθετη προσγείωση) επιτρέπουν στο F-35 να λειτουργεί κοντά στο μπροστινό μέρος ενός – νέου πρόχειρου – διαδρόμου προσγείωσης και μακριά από σταθερά αεροδρόμια τα οποία κατά τη διάρκεια πολέμου γρήγορα βρίσκονται στο στόχαστρο του εχθρού.

Δείτε το βίντεο που επιδεικνύει την τρομερή ικανότητα του μαχητικού.

https://youtu.be/Oyj-ZW1RY2U

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ