Οπλικά συστήματα

Βόμβα Ρώσων αξιωματούχων: «Μετά τα S-400 είμαστε έτοιμοι να δώσουμε και μαχητικά στην Τουρκία»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιουρι Μπορίσοφ διαπραγματεύσεων με την Τουρκία για την απόκτηση από αυτή μαχητικών ρωσικής κατασκευής αναφέρει δημοσίευμα της Cumhuriyet.

Συγκεκριμένα σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας πως ως φωτογραφία εμφανίζονται ρωσικά Sukhoi Su-30, ο Ρώσος αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Γιατί να μην είναι εφικτό κάτι τέτοιο; Αυτό (μεταφορά κομματιών των S-400 στην Τουρκία) είναι ένα παράδειγμα για το πως είναι κάτι τέτοιο εφικτό από πλευράς μας».

Βέβαια η φωτογραφία στην τουρκική εφημερίδα είναι εντελώς ενδεικτική, αλλά οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις είναι ότι το πρώτο αεροσκάφος που θα προσφέρει η Ρωσία στην Τουρκία είναι το Su-35S.

Αξίζει να σημειωθεί πως και σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες του 13ου και 14ου ρωσικού μεταφορικού αεροσκάφους που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Άγκυρας μεταφέροντας από την Ρωσία τμήματα του αντιαεροπορικού συστήματος των S-400 που έχει προκαλέσει την «σύγκρουση» με τις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ