Κύπρος

Εντυπωσιακές εικόνες από τη συνεκπαίδευση της Εθνικής Φρουράς με τις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις (βίντεο)

Στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση προσωπικού της Εθνικής Φρουράς και των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας. Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε κυρίως στην αντιμετώπιση σύγχρονων απειλών, στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς και στη βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Διμερούς Συνεργασίας

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΕΕΦ, η συγκεκριμένη συνεκπαίδευση εντάσσεται στο Πρόγραμμα Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας Κύπρου – Γαλλίας. Κατά τη διάρκειά της πραγματοποιήθηκε Τακτική Άσκηση μετά Στρατευμάτων μικρής κλίμακας, ενώ παράλληλα δόθηκε έμφαση σε εκπαιδευτικά αντικείμενα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση σύγχρονων απειλών.

Ενίσχυση συνεργασίας και επιχειρησιακής ικανότητας

Η δραστηριότητα αυτή, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, συμβάλλει ουσιαστικά στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο χωρών, ενδυναμώνει περαιτέρω τη διμερή στρατιωτική συνεργασία και ενισχύει την ικανότητα ανταπόκρισης της Εθνικής Φρουράς σε ρεαλιστικές συνθήκες επιχειρήσεων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ