Κύπρος
Ενημερώθηκε στις:

Ξεκίνησε η γεώτρηση από ExxonMobil και Qatar Energy για φυσικό αέριο στο οικόπεδο 5

Tην έναρξη της γεώτρησης στο τεμάχιο 5 της Κυπριακής ΑΟΖ από την κοινοπραξία της EXXONMOBIL και της QATAR ENERGY ανήγγειλε με ανάρτησή του στο Χ ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως σημειώνει ο κ. Χριστοδουλίδης, η Κύπρος φιλοδοξεί να γίνει η εναλλακτική πηγή παροχής φυσικού αερίου για τις ανάγκες της ΕΕ.

Η Navtex που έχει εκδώσει η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο. Θα ακολουθήσουν διάφορες μελέτες και μετρήσεις ώστε να γίνουν τα επόμενα βήματα, τα οποία εξαρτώνται από την ποιότητα και την ποσότητα του κοιτάσματος.

Η Τουρκία παρά τα προβλήματα που δημιουργούσε σε άλλες περιπτώσεις, αυτή τη φορά έχει αναφέρει πως το σημείο της γεώτρησης δεν βρίσκεται σε περιοχή που επηρεάζονται τα δικαιώματα της αλλά παρακολουθεί στενά την εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε ο ρωσικός οδοστρωτήρας σε ένα τεράστιο μέτωπο χρησιμοποιώντας την τακτική της “Λοξής φάλαγγας” ενώ πέφτουν πόλεις η μία μετά την άλλη

Ποιος θα σταματήσει 200.000 Ρώσους στρατιώτες αναρωτιούνται πολλοί στην Ουκρανία -Οι Ρώσοι έχουν τοπική υπεροχή 3:1...