Κύπρος

Η Κύπρος υπέγραψε για απόκτηση πυραύλων Mistral 3 κατά μαχητικών και drones

Η Γαλλία, το Βέλγιο, η Κύπρος, η Εσθονία και η Ουγγαρία υπέγραψαν συμφωνία πλαίσιο συνεργασίας για την κοινή απόκτηση του επίγειου συστήματος αεράμυνας Mistral 3 στις 19 Ιουνίου.

Ο διακανονισμός, που διαχειρίζεται η DGA με υποστήριξη της MBDA, παρέχει στα κράτη-εταίρους πρόσβαση σε μια βελτιωμένη διαδικασία απόκτησης που πληροί τις απαιτήσεις των ενόπλων δυνάμεων. Ακολουθώντας τα βήματα των πρώτων πέντε χωρών, αρκετά άλλα κράτη έχουν επίσης εκδηλώσει το έντονο ενδιαφέρον τους για αυτή τη συνεργασία.

Ο Eric Béranger, Διευθύνων Σύμβουλος της MBDA, δήλωσε: «Αυτή η συνεργασία είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, συμβάλλοντας στη συλλογική ασφάλεια και κυριαρχία. Αυτή η συμφωνία θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα και θα ενισχύσει την ανθεκτικότητα της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανικής βάσης».

Το Mistral 3, το οποίο βρίσκεται επί του παρόντος σε υπηρεσία με τον Γαλλικό Στρατό και πολλούς άλλους χρήστες, είναι ένας πύραυλος αεράμυνας που διαθέτει ανιχνευτή υπέρυθρης απεικόνισης και προηγμένες δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας. Με ποσοστό επιτυχίας άνω του 96% και την καλύτερη αξιοπιστία όλων των σημερινών συστημάτων αεράμυνας μικρής εμβέλειας εκτοξευόμενων από το έδαφος, έχει τη δυνατότητα να εμπλέκεται σε στόχους με χαμηλή θερμική υπογραφή, όπως drones, πυραύλους με στροβιλοκινητήρα και ταχύπλοα επιθετικά σκάφη από μεγάλη απόσταση. αποστάσεις.

Πρόσφατες συγκρούσεις και επιχειρήσεις έχουν καταδείξει την πρωταρχική σημασία μιας αποτελεσματικής και ισχυρής ικανότητας προστασίας δύναμης ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη απειλών.

Η αυξανόμενη ποικιλομορφία και πολυπλοκότητα της εναέριας απειλής καθιστά αυτήν την απαίτηση, ακόμη πιο σημαντική σήμερα για τις χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές επιχειρήσεις. Το MISTRAL 3 είναι ένας ευέλικτος πύραυλος πολλαπλών τομέων, πολλαπλών πλατφορμών (στρατού, ναυτικού και αέρα) αποδεδειγμένα μάχης που προσφέρει ολοκληρωμένη ικανότητα προστασίας έναντι ενός ευρέος φάσματος απειλών, με ποσοστό επιτυχίας άνω του 96%.

Το MISTRAL 3 είναι η πιο πρόσφατη έκδοση μιας μεγάλης ιστορίας επιτυχίας που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '90, τέλεια προσαρμοσμένη στις σημερινές και μελλοντικές απειλές.

Το MISTRAL 3 είναι ένας πύραυλος «fire and forget», που εγγυάται το ίδιο επίπεδο εξαιρετικών επιδόσεων. Σε αντίθεση με τα συστήματα δοκού, η ακρίβεια του τερματικού Mistral στον στόχο ελιγμών δεν εξαρτάται από τις δεξιότητες του χειριστή και επομένως δεν χρειάζεται εντατική και μόνιμη εκπαίδευση, ανεξάρτητα από τον πυροβολητή και τον εκτοξευτή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...