Κύπρος
Ενημερώθηκε στις:

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά εκπαίδευση Εθνοφυλάκων Εθνικής Φρουράς σε αντικείμενα Αγώνα εντός Κατοικημένων Τόπων στην Ελλάδα

Από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου 2024, έγινε για πρώτη φορά εκπαίδευση σημαντικού αριθμού εθνοφυλάκων που υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης στα Τάγματα Εθνοφυλακής σε αντικείμενα αγώνα σε αστικό περιβάλλον, στο Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης στον Αγώνα Κατοικηµένων Τόπων και Ειρηνευτικών Αποστολών στο Κιλκίς.  

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η εξοικείωση του  προσωπικού στις τακτικές που χρησιμοποιούνται στον συγκεκριμένο τύπο αγώνα ενώ δόθηκε η ευκαιρία να συνδυαστούν οι εμπειρίες του "παλαιού" με την τεχνογνωσία του "νέου".  

Η διαχρονική συνεισφορά και το ανιδιοτελές ενδιαφέρον των Εθνοφυλάκων, οι οποίοι συμμετέχουν εθελοντικά σε ασκήσεις και δράσεις που γίνονται σε Κύπρο και Ελλάδα, πέραν του υψηλού συμβολισμού, συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας επί εξειδικευμένων θεμάτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...