Κύπρος

Η Κύπρος προχωρά στην δημιουργία Σταθμού Παρακολούθησης Ναυσιπλοΐας στο Ζύγι

Με τις εργασίες και τις έρευνες στα κοιτάσματα στην Κυπριακή ΑΟΖ να συνεχίζονται ακατάπαυστα η Λευκωσία φροντίζει στο μέτρο των δυνατοτήτων της να εκσυγχρονίσει και τις υποδομές που χρειάζονται ώστε να υπάρχει ασφάλεια.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας η Αρχές της Μεγαλονήσουν προχώρησαν στην απόκτηση νέου ραντάρ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει πως: «Για την ενίσχυση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας στη Λιμενική Περιοχή Ζυγίου, η οποία συγκεντρώνει πλέον όλες σχεδόν τις ενεργειακές υποδομές της Κύπρου, η Αρχή Λιμένων Κύπρου αποφάσισε τη δημιουργία Σταθμού Παρακολούθησης Ναυσιπλοΐας. 

Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Ρύθμισης Λιμενικών Θεμάτων της Αρχής επισκέφθηκαν το εργοστάσιο της ICS Technologies, από τις 29 έως τις 31 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν οι ενδελεχείς εργοστασιακές δοκιμές αποδοχής (FAT - Factory Acceptance Test) του εξοπλισμού πριν την παράδοση και εγκατάσταση. 

Το ραντάρ ICS Straitmaster είναι σχεδιασμένο ειδικά για Υπηρεσίες Κυκλοφορίας Πλοίων (VTS) και επιτήρηση λιμένων, προσφέρει απαράμιλλη ανάλυση και ενσωματώνει έναν καινοτόμο σχεδιασμό, καθιστώντας το ιδανικό για τις περίπλοκες απαιτήσεις της επιτήρησης και της διαχείρισης της κυκλοφορίας. 

Η εγκατάσταση αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο στη ναυτιλιακή τεχνολογία για την Αρχή Λιμένων Κύπρου και την Κυπριακή Δημοκρατία. 

Η λειτουργία του Σταθμού Παρακολούθησης Ναυσιπλοΐας Ζυγίου αναμένεται να ξεκινήσει εντός του πρώτου τριμήνου του 2025».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...