Κύπρος

Βρετανικό ΥΠΕΞ: Θέλουμε λύση στο Κυπριακό σύμφωνη με το πλαίσιο των Ηνωμένων ΕθνώνΗ βρετανική κυβέρνηση θέλει να δει το Κυπριακό «να επιλύεται μέσω διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με το πλαίσιο (των Ηνωμένων Εθνών)» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Κλέβερλι μιλώντας τη νύχτα της Κυριακής σε δεξίωση στο πλαίσιο του συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος στο Μάντσεστερ.

Ανέφερε πως συζήτησε περί μιας τέτοιας λύσης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα.

Σε χαιρετισμό του στην ετήσια δεξίωση της οργάνωσης «Συντηρητικοί Φίλοι της Κύπρου», ο κ. Κλέβερλι είπε πως η χώρα του έχει σπουδαίες σχέσεις τόσο με την Κύπρο όσο και με την Τουρκία και εργάζεται για λύση αυτού του μακροχρόνιου ζητήματος.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με πάθος για να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε αυτό το μακροχρόνιο ζήτημα και να μην το αφήσουμε απλά να κυλά. Απλά επειδή κάτι ισχύει επί πολύ καιρό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουμε την επιθυμία να πετύχουμε μια λύση και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε επ' αυτού», σημείωσε ο Βρετανός Υπ. Εξωτερικών απευθυνόμενος στους Κύπριους, Βρετανούς και λοιπούς συνέδρους που παρέστησαν στη δεξίωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...