Κύπρος

Δένδιας από την Κύπρο : «Μοιραζόμαστε τη δέσμευση για την προσπάθεια επανένωσης της Μεγαλονήσου»

Ηχηρό μήνυμα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, μετά τη στρατιωτική παρέλαση για την Κυπριακή Ανεξαρτησία στη Λευκωσία.

Η φράση «η Κύπρος κείται μακράν» αποδίδεται στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, όταν τον Αύγουστο του 1974 κατά την δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής, η Ελλάδα είχε δηλώσει αδυναμία αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων.

Ο Ν. Δένδιας σημειώνοντας ότι η Ελληνική Δημοκρατία παραμένει προσηλωμένη στην υποστήριξη των Κυπρίων, σημείωσε ότι η πραγματική ανεξαρτησία είναι μια συνεχής δέσμευση για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των προσδοκιών του έθνους, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του σεβασμού των συνόρων και των συνθηκών του διεθνούς δικαίου και του διεθνούς δικαίου της θάλασσας.

«Μοιραζόμαστε τη δέσμευση για την προσπάθεια επανένωσης της Μεγαλονήσου»

Ανέφερε ακόμα ότι η Κύπρος και η Ελλάδα μοιράζονται αυτή τη δέσμευση. «Μοιράζονται τη δέσμευση για την προσπάθεια της επανένωσης της Μεγαλονήσου. Μαζί θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ένα λαμπρό, πιο ειρηνικό, πιο σταθερό μέλλον σε ολόκληρη την περιοχή». Τόνισε ότι σε αυτή τη δέσμευση είμαστε συνοδοιπόροι και με όλες τις χώρες της περιοχής, χωρίς αποκλεισμούς.


«Υπό μία όμως κορυφαία και βασική προϋπόθεση: ότι όλες οι χώρες που συμπορεύονται μαζί μας είναι διατεθειμένες να συνυπογράψουν τις αρχές τις οποίες ανέφερα παραπάνω, ιδιαίτερα μάλιστα τον σεβασμό των συνόρων, των συνθηκών, του διεθνούς δικαίου και του διεθνούς δικαίου της θάλασσας», υπογράμμισε.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο οποίος συνοδευόταν από την Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κ. Φλώρο δήλωσε περήφανος από όσα είδε στην παρέλαση και εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους συντελεστές της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ρώσοι προέλασαν 2 χλμ στην μέτωπο της Κρεμίνα και συνεχίζουν ενώ Σπετσνάζ εξοντώνουν μαζικά Ουκρανούς στο Βερμπόβνοε (Βίντεο)

Περισσότερες Γυναίκες στα χαρακώματα για τους Ουκρανούς δείχνει απελπισία επιλογών-Η Πολωνία παρέδωσε πρόσφατα στην...