Κύπρος

Οργή με τον πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης: Η διαστρέβλωση σε όλο της το μεγαλείο! "Οι Ελληνοκύπριοι είναι οι εισβολείς στην Κύπρο"

Σε μία νέα πρόκληση αναφορικά με την Κύπρο προβαίνει η Άγκυρα. «Ο κατακτητής στην Κύπρο δεν είναι η Τουρκία αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά που κατήργησε τη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία η οποία ιδρύθηκε το 1960» ισχυρίστηκε με περίσσιο θράσος και διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Νουμάν Κουρτουλμούς, από το βήμα της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων και του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Δουβλίνο.

«Αποτελεί ευθύνη μου να απαντήσω, εκ μέρους της χώρας και του έθνους μου, στον εκπρόσωπο της ''Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου'' ο οποίος χαρακτήρισε την Τουρκία ''κατακτητή''». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τις εμπρηστικές δηλώσεις ο Κουρτουλμούς και συνέχισε ως εξής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο κατακτητής στην Κύπρο δεν είναι η Τουρκία αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά που κατήργησε τη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία η οποία ιδρύθηκε το 1960».

«Δεύτερον, καταλαβαίνουμε, εκτιμούμε και υποστηρίζουμε πλήρως την ευαισθησία του Αζερμπαϊτζάν να απελευθερώσει το έδαφός του από την 33χρονη κατοχή του Καραμπάχ από την Αρμενία. Το Καραμπάχ θα παραμείνει έδαφος του Αζερμπαϊτζάν μέχρι την ημέρα της κρίσης» συμπλήρωσε κάνοντας τον προκλητικό παραλληλισμό με την περίπτωση της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά
Ένοπλες Συρράξεις 0

Νέα ουκρανική τακτική τρόμου στο μέτωπο-Στέλνουν τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά σε ρωσικά χαρακώματα και... όποιον πάρει ο Χάρος (Εικόνα)

Αν και είναι εντυπωσιακά απλά στον σχεδιασμό τους, τα εν λόγω επίγεια drones καμικάζι έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...