Κύπρος

750 μετανάστες έχουν εισέλθει τις τελευταίες 26 μέρες στην Κύπρο (βίντεο)

Ο Σύμβουλος ερωτήθηκε για τον αριθμό των αφίξεων των τελευταίων 10 ημερών. «Από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι 26 Σεπτεμβρίου λάβαμε στο σύνολο γύρω στα 750 άτομα. Αναφορικά με το ποσοστό των αιτητών ασύλου στον πληθυσμό της Κύπρου, το 2022 ήταν 6%. Μέχρι τον Ιούλιο το ποσοστό αυτό ήταν στο 5.36% και τον Αύγουστο στο 5.30%».

Ο Ανδρέας Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις πληροφορίες που λαμβάνει το ΥΠΕΣ αναφορικά με μαζική άφιξη μεταναστών. «Έχοντας υπόψη την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή σε Λίβανο και Συρία φαίνεται να υπάρχει έδαφος να πιστέψουμε αυτές τις πληροφορίες. Ο ΥΠΕΣ έκανε ενέργειες, είναι σε επικοινωνία με τον Λιβάνιο ομόλογό του και αντάλλαξε πληροφορίες», είπε.

Συμπλήρωσε ότι στο πλαίσιο της συνεννόησης Λίβανου και Κύπρου τις τελευταίες μέρες γίνεται ανταλλαγή πληροφοριών για «να προλάβουμε αποβάσεις. Να προλάβουμε την βάρκα πριν ξεκινήσει. Αποτράπηκαν αρκετές τέτοιες ενέργειες από την κυβέρνηση του Λιβάνου και αυτό εκτιμάται δεόντως». Ανέφερε.

Στο βίντεο πιο κάτω ολόκληρη η παρέμβαση του κ.Γεωργιάδη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρόμος για την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του στόλου μας από τους Τούρκους- "Άρον -άρον" ενεργοποιούν το σόναρ ανίχνευσης δυτών "Aras-2023"

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι τα λιμάνια τους στα μικρασιατικά παράλια και οι κρίσιμες σταθερές εγκαταστάσεις παροχής ...
Μέση Ανατολή 0

Το Master plan ΗΠΑ-Ισραήλ διάνοιξης του "θαλάσσιου καναλιού Μπέν Γκουριόν" σβήνει τη Διώρυγα του Σουέζ- Έρχονται τεκτονικές αλλαγές σε Παγκόσμιο εμπόριο και άμυνα

Ισραήλ -ΗΠΑ φαίνεται ότι προωθούν  την κατασκευή του  «Καναλιού Μπεν Γκουριόν», με το οποίο θα συνδεόταν ο κόλπος της...