Κύπρος
Ενημερώθηκε στις:

Κύπρος: Χύτρα ταχύτητας έτοιμη να εκραγεί η Χλώρακα! Υποκινούν για ένοπλη εξέγερση μέσω social media

Για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στη Χλώρακα, καθώς και για αναρτήσεις που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με όπλα παρακινώντας τον κόσμο σε ένοπλη εξέγερση, μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Όπως ανέφερε, έγιναν οκτώ συλλήψεις Ελληνοκυπρίων, μία σύλληψη Έλληνα υπηκόου και δώδεκα συλλήψεις αλλοδαπών, όπως αναφέρει το simerini.sigmalive.com.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κληθείς να απαντήσει αν ο Σύρος που έκανε δημόσια υποκίνηση σε βία έπρεπε κατηγορηθεί για ποινικό αδίκημα, απάντησε ότι από την πρώτη στιγμή που έφτασε το συγκεκριμένο πρόσωπο στον αστυνομικό σταθμό για να έχει σύσκεψη με την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ενημερώθηκε ότι διερευνάται τέτοια υπόθεση εναντίον του.

Σημείωσε ότι, γίνονται ενέργειες για να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις όσον αφορά αυτές τις αναφορές που έχουν δει και το φως της δημοσιότητας για υποκίνηση προσώπων για διάπραξη ποινικών αδικημάτων εναντίον του υπόπτου.

Ο κ. Ανδρέου επιβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών, έβριζε και στη συνέχεια επιτέθηκε σε μέλη της Αστυνομίας.

Όσον αφορά τις αναρτήσεις που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με όπλα παρακινώντας τον κόσμο σε ένοπλη εξέγερση, απάντησε ότι διερευνάται η υπόθεση γιατί ενδεχομένως να διαπράττονται αδικήματα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, είχαν προηγηθεί εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην περιοχή από δύο διαφορετικές ομάδες, οι οποίες αποτελούνταν από 250 περίπου άτομα η κάθε μια.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι οργάνωσαν διαμαρτυρία για την παράτυπη μετανάστευση, κατά την οποία ζητούσαν αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, ενώ οι μετανάστες διαμαρτύρονται για την έξωσή τους από κτηριακό συγκρότημα της περιοχής, το οποίο έχει κριθεί ακατάλληλο για χρήση και κατοίκηση.

Στο συγκεκριμένο συγκρότημα έχουν εγκατασταθεί περισσότεροι από 500 πρόσφυγες και μετανάστες, ωστόσο από την προηγούμενη εβδομάδα έχει αρχίσει επιχείρηση εκκένωσης, με ταυτόχρονη διακοπή της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης.

Μετά την εκδήλωση όμως, ομάδα Σύρων, με ρόπαλα, πέτρες και άλλα επιθετικά αντικείμενα, άρχισε να προκαλεί ζημιές σε οχήματα και προθήκες καταστημάτων.

Στη συνέχεια νεαροί Ελληνοκύπριοι αντέδρασαν προκάλεσαν ζημιές, κυρίως σε κατοικίες που διαμένουν αλλοδαποί πρόσφυγες αλλά και σε οχήματα τους.

Από τα επεισόδια τραυματίσθηκε μικρός αριθμός ντόπιων και αλλοδαπών.

«Οι εκδηλώσεις ενώ αρχικά ήταν ειρηνικές, σε κάποιο στάδιο οι συμμετέχοντες στις δύο ομάδες, άρχισαν να συμπεριφέρονται οχλαγωγικά, θέτοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, καθώς επίσης και σε φράκτη κτηρίου. Στην παρέμβαση της Αστυνομίας για καταστολή των επεισοδίων, έγινε χρήση χημικών, καθώς επίσης και του αντιδιαδηλωτικού οχήματος “ΑΙΑΝΤΑΣ“» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 21 συνολικά προσώπων (και από τις δύο ομάδες), τα οποία τέθηκαν υπό κράτηση, στο πλαίσιο διερεύνησης συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πρόκλησης ή διέγερσης βιαιοπραγίας και οπλοφορία προς διέγερση τρόμου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...