Κύπρος

"Σοκ και δέος" στην Άγκυρα με την Γαλλική αναβάθμιση της ναυτικής βάσης στο Μαρί της Κύπρου-Οι γελοίοι ισχυρισμοί Τατάρ

Αναβρασμός και "πρεμούρα", από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη του ψευδοκράτους Τατάρ, για την Γαλλική βάση στη Κύπρο και το γεγονός ότι οι ΗΠΑ εξοπλίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία, λέγοντας μάλιστα ότι τα παραπάνω συνιστούν «καθαρές παραβιάσεις των ιδρυτικών συμφωνιών της Κύπρου», όπως προκύπτει από σχετικό άρθρο του Τουρκικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.

«Η παραβίαση των συμφωνιών ίδρυσης, συμμαχίας και εγγύησης της Κύπρου του 1960 θέτει επίσης υπό αμφισβήτηση τις κυρίαρχες βρετανικές βάσεις στο νησί», λέει ο ο Τατάρ και συνεχίζει:

Ο Τατάρ επικαλείται τις συμφωνίες ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1960

"Η δημιουργία βάσης της Γαλλίας στην ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου και ο οπλισμός του νότου από τις ΗΠΑ αποτελούν σαφείς παραβιάσεις των ιδρυτικών συμφωνιών της Κύπρου, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ).

Μιλώντας στο Anadolu, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση εξέφρασε τη δέσμευσή της για τις τρεις συμφωνίες «ίδρυσης, συμμαχίας και εγγυήσεων» που υπέγραψαν η Κύπρος, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελλάδα το 1960, όταν ιδρύθηκε η «Κυπριακή Δημοκρατία», για την παροχή διεθνούς νομιμότητας.

Δηλώνοντας ότι ούτε η Γαλλία ούτε κανένα άλλο κράτος μπορεί να δημιουργήσει βάση ή να στείλει όπλα στο νησί χωρίς την έγκριση της Τουρκίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας, ο Τατάρ είπε:

«Η δημιουργία βάσης από τη Γαλλία στην ελληνοκυπριακή διοίκηση και ο οπλισμός της από τις ΗΠΑ συνιστούν σαφείς και ξεκάθαρες παραβιάσεις των ιδρυτικών συμφωνιών της Κύπρου».

Και πρόσθεσε: «Η ελληνοκυπριακή διοίκηση εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι είναι η «Κυπριακή Δημοκρατία» και υποστηρίζει ότι οι ιδρυτικές τους συμφωνίες είναι έγκυρες. Έτσι, στο νόμιμο έδαφος αυτής της συμφωνίας, είναι αδύνατο για τη Γαλλία να έρθει στο νότο και να δημιουργήσει μια βάση. Από νομική άποψη, η Γαλλία δεν πρέπει να έρθει και να δημιουργήσει ναυτική βάση στην ελληνοκυπριακή διοίκηση».

Ο Τατάρ είπε ότι οι συμφωνίες άμυνας και όπλων που υπέγραψαν χωριστά οι ΗΠΑ και η Γαλλία με την ελληνοκυπριακή διοίκηση και η ένταξη των Ελληνοκυπρίων στην ΕΕ το 2004, παραβίαζαν όλες τις ιδρυτικές συμφωνίες του 1960.

Λέγοντας ότι είναι παράνομη η δημιουργία ναυτικής βάσης στη Λάρνακα από τις δύο χώρες χωρίς την έγκριση της Τουρκίας και του τουρκοκυπριακού λαού, ο Τατάρ τόνισε ότι πιστεύει ότι η ελληνοκυπριακή διοίκηση και η Γαλλία θα ενεργήσουν πιο προσεκτικά σε αυτό το θέμα. "

Γιατί το ψευδοκράτος της ΤΔΒΚ στα κατεχόμενα είναι παντελώς παράνομο

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 185 του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας από ιδρύσεώς της, αναφέρεται ρητά:

"H Καθολική ή μερική ένωσις της Κύπρου μεθ' όιουδήποτε άλλου κράτους ή η χωριστή ανεξαρτησία ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ".

Επίσης το άρθρο 182 του Συντάγματος αναφέρει "θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος δεν δύνανται να τροποποιθώσι δια μεταβολής, προσθήκης ή καταργήσεως".

Κοινώς το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα είναι παντελώς παράνομο αφού αποκλείεται από το ιδρυτικό Σύνταγμα της Κύπρου η χωριστή ανεξαρτησία και συνεπώς κάθε συζήτηση για τα σχέδια του Ερντογάν και της Τουρκίας για δύο κράτη στο νησί σταματούν εκεί.

Κατά συνέπεια είναι παντελώς ανυπόστατος ο ισχυρισμός του Τατάρ ότι τάχα οι συμφωνίες άμυνας και πώλησης όπλων που υπέγραψαν χωριστά οι ΗΠΑ και η Γαλλία με την ελληνοκυπριακή διοίκηση και η ένταξη των Ελληνοκυπρίων στην ΕΕ το 2004, παραβίαζαν όλες τις ιδρυτικές συμφωνίες του 1960, αφού το μόνο νόμιμο κράτος αναγνωρισμένο Διεθνώς είναι η Κυπριακή Δημοκρατία και όχι το παράνομο ψευδοκράτος το οποίο δεν αναγνωρίζεται από κανένα κράτος πλην της Τουρκίας που το δημιούργησε. 

Στην απέλπιδα προσπάθεια του ο Τατάρ επιχειρεί να θέσει και θέμα τάχα αμφισβήτησης των Βρετανικών κυρίαρχων βάσεων στο νησί, πράγμα το οποίο ουδόλως ισχύει.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...