Κύπρος

Κύπρος: Στο Στρασβούργο μεταβαίνει αύριο ο Ν. Χριστοδουλίδης

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει το απόγευμα της 12ης Ιουνίου για το Στρασβούργο, όπου το βράδυ θα παρακαθήσει σε δείπνο εργασίας με τους έξι Κύπριους Ευρωβουλευτές.

Την επομένη, 13 Ιουνίου, στις 11.00 το πρωί (ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θα τον υποδεχθεί η πρόεδρος του Ρομπέρτα Μέτσολα και θα ακολουθήσει επίσημη τελετή υποδοχής.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα έχουν συνάντηση την οποία θα απασχολήσουν, ανάμεσα σε άλλα, το Κυπριακό, το Μεταναστευτικό, και άλλα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο Προέδρων στα ΜΜΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 11.30 το πρωί (ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θα ακολουθήσουν σχόλια και ερωτήσεις Ευρωβουλευτών και στη συνέχεια θα λάβει χώρα η δευτερολογία του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Στη 1.30 μ.μ., ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ, και θα ακολουθήσει γεύμα που θα παραθέσει ο κ. Βέμπερ προς τιμήν του Προέδρου, στο οποίο θα παρακαθίσουν, επίσης, οι αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και οι αντιπρόεδροι του ΕΛΚ.

Στις 3.30 μ.μ., ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου "Ανανέωση της Ευρώπης" Renew Stéphane Séjourné και στις 4.00 μ.μ. θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών, Πέδρο Μαρκές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 5.00 μ.μ., ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει συνέντευξη Τύπου και στις 7.00 μ.μ. θα συμμετάσχει σε συντονιστική συνάντηση με την πολιτική ομάδα του ΕΛΚ.

Το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για τη Βιέννη, όπου θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στις 14 Ιουνίου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στο Στρασβούργο, και μετέπειτα στη Βιέννη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, Μαριλένα Ραουνά, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ