Κύπρος

Ξεχείλισε από οργή η Κύπρος: Κατέβασαν την τουρκική σημαία από το κέντρο της Πάφου

Τουρκική σημαία στο κέντρο της Πάφου στην Κύπρο προκάλεσε αισθήματα οργής με αποτέλεσμα δύο δημοτικοί σύμβουλοι με δική τους πρωτοβουλία να την κατεβασουν. Η τουρκική σημαία είχε ανέβει στο πλαίσιο της διεξαγωγής διεθνούς ποδηλατικού αγώνα που αρχίζει αύριο και σε αυτόν συμμετέχει και η Τουρκία με 38 ακόμη χώρες.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού είχε αποφασίσει να ανέβουν όλες οι σημαίες των χωρών που συμμετέχουν καθώς υπάρχει υποχρέωση έναντι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ίδιο συμβαίνει και στην Τουρκία όπου ανεβαίνει η κυπριακή σημαία παρά το γεγονός ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Ωστόσο, δύο δημοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν να κατεβάσουν την τουρκική σημαία κάτι που ίσως έχει επιπτώσεις στη συμμετοχή της Κύπρου σε διεθνείς αγώνες.

Η ανακοίνωση του Δήμου Πάφου

«Επειδή κάποιοι προσπαθούν να επικρίνουν τον Δήμο Πάφο για την τοποθέτηση της τουρκικής σημαίας στην Πλατεία της πόλης απλά να πούμε ότι στα πλαίσια του Παγκόσμιου Ποδηλατικού Αγώνα Granfondo που ξεκινά την Παρασκευή και τελειώνει την Κυριακή 2 Απριλίου και διοργανωτής είναι ο Bikin Events Cyprus οι διοργανωτές ζήτησαν από λειτουργό του Δήμου Πάφου να τοποθετηθούν οι 39 σημαίες των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι αθλητές που θα συμμετέχουν. Όντως τοποθετήθηκαν και οι 39 σημαίες συμπεριλαμβανομένης και της τουρκικής. Μετά από αντιδράσεις που έγιναν λίγα λεπτά μετά την τοποθέτηση της συγκεκριμένης σημαίας η λειτουργός του Δήμου από μόνη της μίλησε με λειτουργό του ΚΟΑ για το τι πρέπει να πράξει. Η απάντηση ήταν να μείνει η σημαία της Τουρκίας με την δικαιολογία όταν Κύπριοι αθλητές αγωνίζονται στην Τουρκία αυτοί αναρτούν την δική μας σημαία. Παρόλα αυτά λίγα λεπτά μετά και πριν γίνει οποιαδήποτε διαβούλευση στο Δήμο για το θέμα αυτό 2 Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πάφου πήγαν και με δική τους πρωτοβουλία αφαίρεσαν την σημαία. Ο Δήμος Πάφου επειδή δεν είναι οργανωτής δεν προέβη σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια και ούτε έχει πρόθεση να προβεί».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αμείωτη βαρβαρότητα στην Ουκρανία! Ρωσικά θερμοβαρικά «έλιωσαν» Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε λίγα λεπτά-Κανείς δεν επιβίωσε! (Βίντεο)

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ αυτήν την φορά, ρωσικά συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων τύπου TOS-1A Solntsepek...