Κύπρος
Ενημερώθηκε στις:

Φτιάχνουν κλίμα και με την Κύπρο! Τουρκικό ΜΜΕ: Σε άσκηση μετείχε ο κάτοχος του ελληνικού διαβατηρίου που χρησιμοποιούσε ο Οτσαλάν

Έχουμε πεί αρκετές φορές ότι  τα τουρκικά ΜΜΕ, συντηρούν την ένταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, εφευρίσκοντας διάφορα προσχήματα, προκειμένου να κατηγορήσουν την Ελλάδα, ότι τάχα καταστρατηγεί το Διεθνές Δίκαιο, ότι μαχητικά αεροσκάφη μας παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο και άλλα παρόμοια , ενώ συμβαίνει εντελώς το αντίθετο, αφού οι Τούρκοι είναι εκείνοι που κάνουν όλα τα παραπάνω και όχι εμείς

Τελευταίο "τουρκικό αφήγημα" είναι ότι η Ελλάδα υποθάλπτει το ΡΚΚ και άλλα παρόμοια φαιδρά, τα οποία πήραν τη δεόυσα απάντηση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τώρα η τουρκική μονταζιέρα επειχειρεί να εμπλέξει την Κύπρο σε τέτοια σενάρια, όπως θα δούμε στη συνέχεια 

"Μεγάλο σκάνδαλο στο ελληνικό κομμάτι! Το πλαστό όνομα διαβατηρίου του αρχηγού της τρομοκρατίας Οτσαλάν σε ελληνική άσκηση", είναι ο τίτλος άρθρου της Χουριέτ, κυριότερα σημεία του οποίου είναι τα ακόλουθα:

"Σκάνδαλο στη στρατιωτική άσκηση του Στρατού της Εθνικής Φρουράς. Στην άσκηση στη Νότια Κύπρο συμμετείχε και ο Έλληνας δημοσιογράφος Λάζαρος Μαύρος. Ο Λάζαρος Μαύρος είναι ο κάτοχος του ελληνικού διαβατηρίου που χρησιμοποιούσε ο ηγέτης του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν πριν τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με τα νέα του TRT Haber. Στο νησί της Κύπρου, οι Έλληνες έβαλαν πρώτα τους Ιερείς να κάνουν βολές σε στόχους. Όχι μόνο αυτό, ο Abdullah Öcalan, ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, στις πόλεις της Νότιας Λευκωσίας και στη Λεμεσό. ξεκίνησε δράσεις για την υποστήριξη της. 

Ένα ακόμη σκάνδαλο σημειώθηκε στη στρατιωτική άσκηση που διεξήχθη στη Νότια Κύπρο μεταξύ 6-10 Ιουνίου. Στην Άσκηση συμμετείχε ο Έλληνας δημοσιογράφος και υποστηρικτής του PKK Λάζαρος Μαύρος. συμμετείχε επίσης στην άσκηση.

Στεκόμενος με όπλο στις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εθνικής Φρουράς, ο Μαύρος είναι γνωστό όνομα στο τουρκικό κοινό.

Ποιός είναι ο Λάζαρος Μαύρος;

Ο Μαύρος είναι κάτοχος του ελληνικού διαβατηρίου του ηγέτη των τρομοκρατών Αμπντουλάχ Οτσαλάν, το οποίο χρησιμοποιούσε πριν τον πιάσουν.

Το πλαστό διαβατήριο εκδόθηκε στο όνομα του Έλληνα δημοσιογράφου και σε αυτό επισυνάπτεται η φωτογραφία του Οτσαλάν. Το γεγονός ότι ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης κρυβόταν με ελληνικό διαβατήριο είχε προκαλέσει μεγάλη αντίδραση από την Τουρκία.

Το γεγονός ότι οι Ελληνοκύπριοι, που έχουν αυξήσει τις προκλήσεις τους το τελευταίο διάστημα, συμπεριέλαβαν υποστηρικτές του PKK στη στρατιωτική άσκηση, αποκάλυψε για άλλη μια φορά την υποστήριξή τους στην τρομοκρατία."

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι τα τουρκικά ΜΜΕ δημιουργούν κλίμα περί υποθετικής στήριξης του PKK από Ελλάδα και Κύπρο κάτι που είναι τελείως αναληθές. 

Ενδεχομένως να αποπειραθεί στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν να επικαλεστεί κάτι τέτοιο, αφού ως θέμα "κολλάει", με τις τουρκικές αιτιάσεις για μη αποδοχή της εισδοχής Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, από την Τουρκία, η οποία ισχυρίζεται ότι οι 2 Σκανδιναβικές χώρες παρέχουν άσυλο και στήριξη στο ΡΚΚ , προκειμένου να κατηγορήσει Ελλάδα και Κύπρο

Οψόμεθα

https://youtu.be/ZGrt-BomMWE

 

 

 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί αιφνιδίασαν ξανά την ρωσική αεράμυνα κτυπώντας Κούρσκ και Ντονιέτσκ-Κινδυνεύει και η Μόσχα αναρωτιούνται Ρώσοι ειδικοί (Βίντεο)

Η Ουκρανία κάνει χρήση σοβιετικής εποχής μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων-UAV Tupolev Tu-141 Strizh (πύραυλος τύπου...