Κύπρος

Λεμεσός: Τελέστηκε το 48ο μνημόσυνο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή

Του Μνημοσύνου προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού, κ.κ. Αθανάσιος, ενώ ο επιμνημόσυνος λόγος εκφωνήθηκε από τον Πρωτοβάθμιο Καθηγητή Εκτίμησης Κινδύνου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Επισκέπτη-Ερευνητή στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Επισκέπτη Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Χάιφα στο Ισραήλ Γεώργιο Μπούστρα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το reporter, στο μνημόσυνο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, ενώ τον Δημοκρατικό Συναγερμό εκπροσώπησαν οι βουλευτές της επαρχίας Λεμεσού, Νίκος Σύκας και Φωτεινή Τσιρίδου. 

Του μνημοσύνου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων εντός της εκκλησίας, λόγω των μέτρων για τη διασπορά του κορωνοίου, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, επέτειο του θανάτου του Διγενή, θα τελεστεί τρισάγιο στον τάφο του. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατάθεση κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων εντός της εκκλησίας, στεφάνια κατέθεσαν οι Συνδέσμοι Αγωνιστών, ο ΣΙΜΑΕ, το Μέλαθρο Αγωνιστών, το Ίδρυμα Γεωργίου Γρίβα Διγενή, η μητρόπολη Λεμεσού και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους. Ο ΔΗΣΥ θα καταθέσει στεφάνι την ερχόμενη Πέμπτη στο τρισάγιο. 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ