Κύπρος

Σε πλήρη ετοιμότητα οι κυπριακές δυνάμεις με Βολές Πολυβόλων και Αντιαρματικών Βλημάτων από Άρματα Τ-80U

Η Κύπρος έχει ετοιμοπόλεμες τις ένοπλες δυνάμεις της, ειδικά αυτήν την ταραγμένη περίοδο, που Ρωσία-ΗΠΑ είναι σε κρίση και οι Τούρκοι καραδοκούν.

Από 17 έως 21 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολής Καλού Χωριού, Εκπαιδευτικές Βολές αρμάτων Τ-80U, με το πυροβόλο 125 χιλ. και το συζυγές πολυβόλο 7,62 χιλ. επί επίγειων στόχων, από Μονάδες της ΧΧ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας.

Σύμφωνα με το nationalpost.com, η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί μέρος της επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως και σε αυτή συμμετείχαν το μόνιμο προσωπικό της δύναμης, οι συμβασιούχοι οπλίτες και οι οπλίτες που κατατάχθηκαν πρόσφατα και ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους.

Τις βολές παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο οποίος διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ηθικού του προσωπικού των Μονάδων Τεθωρακισμένων.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το τουρκικό γενικό επιτελείο στην Κύπρο είχαμε βολές και δοκιμή του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης Αεράμυνας και Διοίκησης και Ελέγχου (HERİKKS)», η οποία διεξήχθη από την Διοίκηση των τουρκικών Δυνάμεων Κύπρου , με τη συμμετοχή των Μονάδων Αεράμυνας.

Οι Τούρκοι διεξάγουν συνεχείς ασκήσεις στην περιοχή της Κύπρου προκαλώντας έτσι ψυχολογικό πόλεμο στην Λευκωσία, ενώ οι απειλές δεν σταματούν ποτέ.

Η Τουρκία έχει έναν μοναδικό τρόπο για να επιχειρήσει σε εξαναγκασμό τον ελληνισμό να αποδεχθεί τις άνομες διεκδικήσεις της και αυτός είναι τα πολεμικά επεισόδια και παρεπόμενες πιθανές εχθροπραξίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σενάριο ναυτικού αποκλεισμού νήσων και βραχονησίδων είναι το μόνιμο σενάριο των τουρκικών αεροναυτικών ασκήσεων στο Αιγαίο εδώ και 15 χρόνια.

Είναι γνωστό εδώ και μήνες ότι η Τουρκία επιθυμεί στρατιωτική βάση σε λιμάνι στα κατεχόμενα για την παράνομη δραστηριότητα των γεωτρύπανων της, παρουσία στολίσκου και αριθμού σμήνους μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων εξοπλισμένων με μικρούς πυραύλους.

Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση του τουρκοκυπριακού ψευδο-υπουργικού συμβουλίου του κατοχικού καθεστώτος, σύμφωνα με την οποία έκταση 145 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων που χαρακτηρίζεται ως βακούφικη και βρίσκεται στη χερσόνησο της Καρπασίας θα δοθεί στον κατοχικό στρατό για περίοδο 30 ετών χωρίς ενοίκιο.

Είναι γνωστό εδώ και μήνες ότι η Τουρκία επιθυμεί στρατιωτική βάση σε λιμάνι στα κατεχόμενα για την παράνομη δραστηριότητα των γεωτρύπανων της, παρουσία στολίσκου και αριθμού σμήνους μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων εξοπλισμένων με μικρούς πυραύλους.

Οι εγκαταστάσεις της ναυτικής βάσης θα φιλοξενούν φρεγάτες, τορπιλακάτους, κορβέτες και υποβρύχια, τα οποία «σουλατσάρουν» συνεχώς όπως ‘οταν ένα τουρκικό υποβρύχιο εντοπίστηκε πρόσφατα να μετακινείται από την Αμμόχωστο προς την Κερύνεια.

Η τουρκική ναυτική βάση, φυσικά και δεν έχει σχέση  με θέματα προστασίας των Τουρκοκυπρίων αλλά με το ζήτημα των αυτοκρατορικών σχεδίων της Άγκυρας .

Ο Ερντογάν έχει μεταφέρει από το 2020, τέσσερις χιλιάδες στρατιώτες από την Τουρκία στα Κατεχόμενα, ενώ μεταφέρει μυστικά συνεχώς δυνάμεις και οπλισμό για να επιτύχει τα σχέδια αλώσεως ολόκληρης της νήσου μελλοντικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ