Κύπρος
Ενημερώθηκε στις:

Νέο τουρκικό στρατόπεδο στην Αγ. Ειρήνη Κερύνειας ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Σύμφωνα με κυπριακές πηγές, ο κατοχικός τουρκικός στρατός ετοιμάζει νέο στρατόπεδο στην περιοχή της Αγ Ειρήνης στην Κερύνεια, με φόντο αποθήκες και ελικοδρόμιο.

Όπως αναφέρει το nationalpost.com, σκοπός της δημιουργίας αυτών των εγκαταστάσεων είναι προφανώς επιθετικά σχέδια της Άγκυρας τα οποία, λόγω της κυβέρνησης της μαριονέτας του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ, υλοποιούνται κατά κόρον αυτό το διάστημα.

Ένα σενάριο που αφορά την συγκεκριμένη εγκατάσταση, εκτός του υποστηρικτικού ρόλου της προς την θάλασσα, θα ήταν, εφόσον περατωθεί, μια πιθανή προσπάθεια υφαρπαγής της αποκαλούμενης πράσινης ζώνης μήκους 32 χλμ, την οποία ορέγονται οι Τούρκοι μετά το 1974.

Πιθανόν όμως να  πρόκειται και για βάση υποστήριξης των Τούρκων κομάντος SAT-SAS, για πιθανές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, οι οποίες σίγουρα θα αποτελέσουν πραγματικότητα με το πρόγραμμα εξόρυξης της Λευκωσίας το επόμενο μακρύ διάστημα.

Πηγές παλαιότερα, είχαν αναφέρει ότι στην Μεγαλόνησο έχει μετακινηθεί  μονάδα αδιευκρίνιστου αριθμού μελών, των τουρκικών ειδικών δυνάμεων καθώς και μονάδα πεζικού και ίσως ακόμη και βαρέα όπλα.

Οι Τούρκοι στρατιώτες ενδεχομένως να μην μετακινήθηκαν μαζικά για να μην δώσουν στόχο στις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά πιθανότατα ήταν «επισκέπτες» σε μικρά γκρουπ στο νησί, ενώ στην συνέχεια επάνδρωσαν τα στρατόπεδα στα οποία κλήθηκαν να παρουσιαστούν.

Οι Τούρκοι επίσης ενισχύουν σταδιακά τις δυνάμεις τους στη γραμμή αντιπαράταξης, ενώ σε όλα τα φυλάκια χρησιμοποιούν «διπλές σκοπιές», στο πλαίσιο της προσπάθειας να επιδείξουν ισχυρή στρατιωτική παρουσία.

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις προβαίνουν σε σοβαρές προκλήσεις έναντι των εθνοφρουρών στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός, γεγονός που, για ευνόητους λόγους, δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες, σε συνδυασμό με τις προκλήσεις κατά Κυπρίων γεωργών και της υφαρπαγής της νεκρής ζώνης αποτελούν το κύριο σχέδιο των Τούρκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ο τουρκικός κατοχικός στρατός ενισχύεται συνεχώς με προσωπικό και οπλικά συστήματα με διάφορους τρόπους, ενόψει των σχεδίων της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Ερντογάν έχει δώσει προσωπική εντολή να μετατραπεί συστηματικά η κατεχόμενη πλευρά της Μεγαλονήσου σε τεράστια στρατιωτική βάση, με όλων των ειδών οπλικά συστήματα, με στόχο τον έλεγχο του Νότιου Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και των τεραστίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Η χώρα μας οφείλει να αποστείλει τάχιστα μια μηχανοκίνητη Ταξιαρχία με όλα τα μέσα, μοίρα επιθετικών ελικοπτέρων Απάτσι και αεροσκαφών F-16. Αυτά, θα πρέπει να μετασταθμεύσουν σε μόνιμη βάση στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, με τα έξοδα να καλύπτονται από την Λευκωσία.

Μονάδες των ελληνικών ειδικών δυνάμεων θα πρέπει να ασκούνται στην Κύπρο κάθε 6 μήνες για να εξοικειωθούν με το περιβάλλον του νησιού, ενώ μονάδες επιφανείας και ένα υποβρύχιο του ΠΝ θα πρέπει να ελλιμενιστούν μόνιμα στην Λάρνακα.

Όσο για τις κυπριακές ένοπλες δυνάμεις που αναμένουν ένα ακόμη περιπολικό θαλάσσης με ελαφρύ εξοπλισμό από το Ισραήλ, θα πρέπει να το αλλάξουν και να παραλάβουν Κορβέτα ή ΤΠΚ με σύστημα πυραύλων Exoset.

Η Κύπρος φαίνεται να έχει μπει στο στόχαστρο της Τουρκίας και του Ερντογάν και αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό δεδομένο για το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ