Κύπρος
Ενημερώθηκε στις:

Η Κύπρος συμμετείχε στην άσκηση των ουλαμών Αρμάτων …Μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η κοινή άσκηση- διαγωνισμός των τεθωρακισμένων στο Π.Β. Πετροχωρίου Ξάνθης που διοργανώθηκε για 2η χρονιά από το Δ Σώμα Στρατού με την συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα https://nationalpost.com.cy/.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 τελευταία ημέρα της άσκησης πραγματοποιήθηκε ο Διεθνής Διαγωνισμός Αρμάτων 2021 (Internation Tank Challenge 2021) όπου συμμετείχαν οι 4 ουλαμοί μέσων αρμάτων από το ΔΣΣ  (22 ΕΜΑ με 4 LEO2 HEL,24 ΕΜΑ με 4 LEO2 HEL, 212 ΕΜΑ με 4 LEO 2A4, 311 ΕΜΑ με 4 LEO 2A4)  και ένας ουλαμός από τις ΗΠΑ (C’ /1-16 Infanty Battalion με 4 ABRAMS M1A2).

Συνολικά συμμετείχαν 80 άτομα 64 από την Ελλάδα και 16 από τις ΗΠΑ  με νικητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες των αρμάτων η 24 ΕΜΑ (Να θυμίσουμε ότι στον περυσινό διαγωνισμό, τα ελληνικά πληρώματα κατάφεραν να βγουν πάλι πρώτα στην βαθμολογία).

Η 24 ΕΜΑ είναι η νικήτρια στο Διεθνή διαγωνισμό ουλαμών αρμάτων Ελλάδας και ΗΠΑ

Φέτος τον διαγωνισμό παρακολουθήσαν και παρατηρητές από 6 χώρες (Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία και Κύπρος).

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διοικητή 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγου Πέτρου Δεμέστιχα, του Δ.ΣΣ Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, του Διευθυντή Ιππικού – Τεθωρακισμένων, Υπστράτηγου Παντελή Κατσαϊτη και των Μεράρχων της 12ης και 16ης Μεραρχίας και άλλων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ