Κύπρος
Ενημερώθηκε στις:

"Μυρίζει μπαρούτι": Προκλητική χερσαία άσκηση των Τούρκων- Οργισμένος Αναστασιάδης κατά Τατάρ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής  Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου, δήλωσε πως δεν θα αποδεχτεί κυριαρχία του ψευδοκράτους για να παρακαθίσει σε συνομιλίες-διαπραγματεύσεις και να απεμπολήσει τα δικαιώματα των προσφύγων.

Δήλωσε ακόμα πως είναι έτοιμος να συμμετέχει σε διάλογο με βάση τα όσα έχουν συμφωνηθεί το 2014 για την εξεύρεση μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης.

https://www.youtube.com/watch?v=L-w1P1XWGsU

Ο Πρόεδρος στην ομιλία του ανέφερε πως πρέπει να γίνει συνείδηση σε κάθε πατριώτη πως σε περίπτωση αποδοχής των αξιώσεων της Τουρκίας η Κύπρος θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο της Τουρκίας όπως τα κατεχόμενα.

Οι τουρκικές προκλήσεις δεν περιορίζονται στη θάλασσα, αλλά εκτείνονται και στην ξηρά. Τις τελευταίες δέκα ημέρες είχαν διεξαχθεί, ως την περασμένη Παρασκευή, ασκήσεις από τη Μόρφου ως τις περιοχές έξω από τη Λευκωσία, στο Γέρι και στην Αθηένου με τη συμμετοχή αρμάτων μάχης, μηχανοκίνητων μονάδων και πυροβολικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τουρκικές προκλήσεις δεν περιορίζονται στη θάλασσα, αλλά εκτείνονται και στην ξηρά. Τις τελευταίες δέκα ημέρες είχαν διεξαχθεί, ως την περασμένη Παρασκευή, ασκήσεις από τη Μόρφου ώς τις περιοχές έξω από τη Λευκωσία, στο Γέρι και στην Αθηένου με τη συμμετοχή αρμάτων μάχης, μηχανοκίνητων μονάδων και πυροβολικού. Στόχος των ασκήσεων, που έχουν επιθετικό χαρακτήρα, είναι η κάμψη της αντίστασης των δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς και η πλήρης κατάληψη της Κύπρου.

Οι ασκήσεις αυτές θα έπρεπε να είχαν καταγγελθεί διεθνώς και δημόσια και να εξηγηθεί ότι ο συνδυασμός των χερσαίων ασκήσεων με όσα συμβαίνουν στη θάλασσα δεν απειλούν μόνο την Κύπρο αλλά την περιφερειακή ασφάλεια. Η Εθνική Φρουρά απαντά με την άσκηση «Ίρις», που αρχίζει τη Δευτέρα και θα περατωθεί στις 15 Οκτωβρίου. Σε αυτή θα συμμετάσχουν όλες οι δυνάμεις της. Όσες διαθέτει…


Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η αποτροπή Αθηνών - Λευκωσίας δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από την Άγκυρα. Και ότι αυτό που ονομάζεται Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου είναι αναξιόπιστο. Για τους Τούρκους δεν υπάρχει, διότι αν υπήρχε, δεν θα συμπεριφέρονταν όπως συμπεριφέρονται. Θα θεωρούσαν ότι το κόστος από τις ενέργειές τους θα ήταν μεγαλύτερο από το όποιο όφελος. simerini.sigmalive.com.

Η Τουρκία έχει έναν μοναδικό τρόπο για να επιχειρήσει σε εξαναγκασμό τον ελληνισμό να αποδεχθεί τις άνομες διεκδικήσεις της και αυτός είναι τα πολεμικά επεισόδια και παρεπόμενες πιθανές εχθροπραξίες.

 

https://t.co/gnc4kHVNOO

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Τι είδους και πόσο οπλισμό στείλαμε τελικά στην Ουκρανία; Τα καλάζνικοφ, οι S-300, ένα πλοίο με επικίνδυνο φορτίο και ένα άρθρο που δημιουργεί προβληματισμό

"Για παράδειγμα, το πώς η Ελλάδα έφτασε στην κατοχή της 20.000 τυφέκια εφόδου τύπου ΑΚ είναι μια τουλάχιστον...
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Σε γέννησα, θα σε σκοτώσω»! Ρώσοι ειδικοί: Αυτό είναι το μέλλον του Συντάγματος Αζόφ-Αυτοί οι Νατοϊκοί συνελήφθησαν στο Αζοφσταλ

Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι εθνικιστές του Συντάγματος Αζόφ θα γυρίσουν να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει... τις...