Κύπρος

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Προσμένουμε δικαίωση στον αγώνα της Κύπρου

«Προσμένουμε να δοθεί δικαίωση στον αγώνα της Κύπρου για δίκαιη επίλυση του κυπριακού προβλήματος» ανέφερε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β,  με αφορμή την 61η επέτειο της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Κύπρου.

Αποστέλλοντας τις ευχές του για τη επίλυση του εθνικού προβλήματος προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον κυπριακό λαό, ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β΄ αναφέρει ότι «εορτάζουμε τη μεγάλη αυτή ημέρα για την μαρτυρική Κύπρο, που ανεξαρτητοποιήθηκε από την Βρετανία το 1960, μετά και τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου. Αλλά, την ίδια στιγμή, προσμένουμε να δοθεί δικαίωση στο αγώνα της Κύπρου για δίκαιη επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

«Με την ευκαιρία αυτή, αποστέλλουμε τις πιο θερμές πατριαρχικές μας ευχές προς τον φίλο και λίαν αγαπητό Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, να ενισχύει ο Θεός το πολυσχιδές έργο του για την ανάπτυξη του κράτους και τις άοκνες προσπάθειές του για την επίλυση του εθνικού μας θέματος», λέει ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος στη δήλωσή του προς το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Απευθύνουμε επίσης τους αδελφικούς μας χαιρετισμούς και τις ευλογίες προς τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β΄, ευχόμενοι όπως η αγιοτόκος Κυπριακή Εκκλησία πρεσβεύει πάντοτε τις προσπάθειες για το καλό του τόπου αυτού που αναδεικνύει ως ένα 'χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγο' όλους τους αγώνες του θεοσεβούς κυπριακού λαού για πλήρη δικαίωση στο εθνικό μας πρόβλημα», επισημαίνει ο Πατριάρχης Θεόδωρος.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ