Ερντογάν στην Κύπρο
Κύπρος
Ενημερώθηκε στις:

Κύπρος: "Αυλαία" στην παρωδία Ερντογάν με προσευχή και παρέλαση

Ολοκληρώνεται σήμερα, Τρίτη (20/07) η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα Κατεχόμενα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις από το ξενοδοχείο Concorde στο κατεχόμενο Κιόνελι, στις 13:30.

Θα προηγηθεί προσευχή, στις 6:00, στο νεόδμητο τζαμί Χαλά Σουλτάν στη Μια Μηλιά, καθώς η σημερινή ημέρα συμπίπτει με την πρώτη ημέρα της Γιορτής των Θυσιών. Στις 8:00 θα συμμετάσχει στην τελετή στο μνημείο του Ατατούρκ, στην κατεχόμενη Λευκωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 9:00 θα ξεκινήσει στρατιωτική παρέλαση, στην λεωφόρο Φαζίλ Κιουτσούκ, παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ και της αντιπροσωπείας της κυβέρνησης της Τουρκίας που συνοδεύει τον Τούρκο Πρόεδρο.

Ερντογάν: Δύο κράτη στην Κύπρο – Δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε άλλα 50 χρόνια

«Υποστηρίζουμε πλήρως τις προτάσεις που κατέθεσε ο Ερσίν Τατάρ στη Γενεύη. Στο νησί υπάρχουν δύο κράτη και δύο λαοί», δήλωσε χθες από το βήμα της λεγόμενης «Βουλής» του ψευδοκράτους, ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ισχυριζόμενος ότι εδώ και 50 χρόνια συνεχίζονται οι επαφές για την επίλυση του Κυπριακού αλλά οι Ελληνοκύπριοι δεν βλέπουν ισότιμα τους Τουρκοκύπριους. Γι' αυτό και οι συνομιλίες, ανέφερε, δεν οδήγησαν πουθενά. Αυτό το σκεπτικό δεν άλλαξε ποτέ, είπε, «και είδαμε ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει συνέταιρο κράτος, γι' αυτό και κρύβονται πίσω από τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών».

«Δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε άλλα πενήντα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ισχυριζόμενος ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά εξακολουθεί να αγνοεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, ιδίως στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ