Κύπρος
Ενημερώθηκε στις:

Στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν: ''Δεν θα χάσουμε άλλα 50 χρόνια στο Κυπριακό''!

Στην κατεχόμενη Λευκωσία έφτασε στις τρεις και δεκαπέντε ο Ταγίπ Ερντογάν για την παράνομη επίσκεψη του με αφορμή τη 47η τη μαύρη επέτειο της Εισβολής. Τον Τούρκο Πρόεδρο υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Τύμπου ο Ερσίν Τατάρ.

Στον αεροδιάδρομο στρώθηκαν κόκκινα χαλιά, ενώ όλοι οι δρόμοι της κατεχόμενης Λευκωσίας από όπου θα περάσει ο Τούρκος Πρόεδρος σημαιοστολίστηκαν, ενώ τοποθετήθηκαν και γιγαντοαφίσες του. Η ομιλία του Τούρκου Προέδρου στην ειδική συνεδρία της «βουλής», από την οποία θα απουσιάζουν οι 15 «βουλευτές» των κομμάτων ΡΤΚ και ΚΚΔ, θα πραγματοποιηθεί στις τέσσερις το απόγευμα.   

Η επίσκεψη Ερντογάν πραγματοποιείται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Πάνοπλοι αστυνομικοί στις οροφές κτηρίων και λεωφορείων, συνοδεύουν την πομπή οχημάτων του Τούρκου Προέδρου, προς τη ψευδοβουλή.

Στους δρόμους της κατεχόμενης Λευκωσίας βρίσκονται εκατοντάδες υποστηρικτές του Τούρκου Προέδρου με σημαίες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας. 

https://www.facebook.com/kibrispostasi/videos/330477571961845/?t=0

Με μεγάλη καθυστέρηση τουλάχιστον μιας ώρας, η άφιξη Ερντογάν στην ψευδοβουλή. Κανένα τουρκοκυπριακό μέσο δεν αναφέρεται στους λόγους της καθυστέρησης, ενώ ο Μπαϊράκ μετέδωσε πως ο Ερντογάν θα ανακοινώσει και Σχέδιο Β για το Κυπριακό.

Με την καθυστερημένη άφιξη του Τούρκου Προέδρου, ξεκίνησε η ''πανηγυρική'' συνεδρία εντός της ψευδοβουλής. Ο Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να ανέβει στο βήμα για να χαιρετήσει το «σώμα» και να αποκαλύψει τα... περιβόητα χαρμόσυνα νέα... 

«Μεγάλη υπόθεση το Κυπριακό ζήτημα για μας»

Προκλητικός ως αναμενόταν ο Ερντογάν εντός της ψευδοβουλής επανέλαβε το αφήγημά του, περί λύσης δυο κρατών.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ από την Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «σήμερα είναι μια πολύ, πολύ σημαντική και με νόημα ημέρα. Σήμερα, διακηρύσσουμε και πάλι σε ολόκληρο τον κόσμο την αιώνια και παντοτινή αδελφοσύνη μας, η οποία αντλεί τη δύναμή της από το αίμα των ηρώων μας, μεταξύ της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ, είτε το θέλουν είτε όχι», είπε ο Ερντογάν.

Ως μια μεγάλη υπόθεση χαρακτήρισε το Κυπριακό ο Τούρκος Πρόεδρος. Συνέχισε λέγοντας ότι η «υπόθεση αυτή» όπως χαρακτήρισε το Εθνικό μας ζήτημα, «είναι υπόθεση ενός μεγάλου έθνους, της ιστορίας του, της μεγάλης του εθνικής συνείδησής, του μεγάλου αγώνα με το ηρωικό έπος που γράφτηκε το 1974.

Εκείνοι που νόμισαν ότι οι Κύπριους αδελφοί μας θα ήταν ένα εύκολο δόλωμα ηττήθηκαν από τον επικό αγώνα που έδωσαν οι Τούρκοι στρατιώτες.  Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να αφανίσουν τους Τουρκοκύπριους στηριζόμενοι στις δυνάμεις στις οποίες βασίζονται, βρήκαν τον σιδερένιο τουρκοκυπριακό λαό απέναντί τους».

Συμπλήρωσε ότι φθάσαμε στο σήμερα «πληρώνοντας τίμημα. Παρά τις προδοσίες κλπ., εμείς δεν θα χάσουμε άλλα 50 χρόνια.Όσο κι αν αυτό το κλίμα αδελφότητας έχει ενοχλήσει ορισμένους στην Αμερική, εμείς θα περπατήσουμε αποφασιστικά σε αυτό το μονοπάτι».

«Ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο εισβολέας στο νησί», είπε ο Ερντογάν συμπληρώνοντας ότι η «ΕΟΚΑ και όσοι ακολούθησαν αυτήν την αντίληψη δεν είδαν ποτέ ισότιμους τους Τ/Κ.  Δεν υπήρχε τίποτα που δεν συζητήθηκε στις διαπραγματεύσεις. Τα φρούδα όνειρα της ελληνοκυπριακής πλευράς, που συνεχίζουν να βλέπουν τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα, έφεραν αδιέξοδο».

«Στο νησί υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη και λαοί, η διεθνής κοινότητα αργά ή γρήγορα θα το δεχτεί. Δεν εποφθαλμιούμε κανενός γη και δικαιώματα», τόνισε.

Δείτε την άφιξη και την ομιλία του Ερντογάν στην ψευδοβουλή:

''Άνθρακες ο θησαυρός'' τα...καλά νέα που υποσχόταν ο Ερντογάν

Τελικά, τα ''καλά νέα'' τα οποία διατυμπάνιζε ο Ερντογάν εδώ και μέρες, αφορούν την κατασκευή ενός νέου ''Προεδρικού Μεγάρου'' στο ψευδοκράτος, την οποία θα αναλάβουν οι μεγαλοεργολάβοι-φίλοι του Τούρκου Προέδρου. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Ερντογάν, ο «τ/κ λαός δεν έχει αυτά που του αξίζει».

Ανακοίνωσε επίσης ότι θέλει να φτιάξει έναν Εθνικό Κήπο στα κατεχόμενα. «Θέλουμε επίσης να φτιάξουμε έναν Εθνικό Κήπο. Αυτή είναι η απόδειξη της ύπαρξης ενός κράτους.

Με την υλοποίηση αυτού του έργου, κάποιος θα μπορέσει να τί είδους κράτος είναι η Βόρεια Κύπρος. Νομίζω ότι θα ήταν σκόπιμο να μετατρέψουμε αυτό το ιστορικό κτίριο, όπου ανακηρύχθηκε η ΤΔΒΚ, σε μουσείο και να το αφήσουμε σε νέες γενιές», είπε. 

Δηλώσεις Ερντογάν πριν την αναχώρηση για τα Κατεχόμενα  

 

Προκλητικός εμφανίστηκε για το Κυπριακό ο πρόεδρος της Τουρκίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη τύπου στο αεροδρόμιο πριν από το ταξίδι του στα Κατεχόμενα και σημείωσε πως «η εποχή της ομοσπονδίας τελείωσε».


«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, θα συναντηθούμε με τον πρόεδρο Ερσίν Τατάρ και θα εξετάσουμε την κατάσταση σχετικά με την εθνική μας υπόθεση (σ.σ. Κυπριακό) και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Ερντογάν και συνέχισε:

«Ο Τουρκοκύπριος λαός είναι κυριαρχικά ισότιμος στο νησί. Μια λύση στην Κύπρο μπορεί να βρεθεί μόνο με βάση τα γεγονότα στο νησί. Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου σε όλα τα μέρη που επιθυμούν ένα δίκαιο, διαρκές και βιώσιμο μέλλον στην Κύπρο να εκμεταλλευτούν αυτήν την ιστορική ευκαιρία. Κάθε μέλος του τουρκικού λαού θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους Τουρκοκύπριους. Oι Τουρκοκύπριοι αγωνίζονται για ισότητα και δικαιοσύνη στο νησί για πάνω από μισό αιώνα. Η τουρκοκυπριακή πλευρά έδειξε για άλλη μια φορά στον κόσμο ποιος είναι υπέρ της λύσης και ποιος επωφελείται από το αδιέξοδο».

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις Δένδια ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση δύο κρατών στην Κύπρο κι αν ισχύει ο ισχυρισμός ότι Ελληνοκύπριοι άνοιξαν πυρ εναντίον Τούρκων στρατιωτών, (σ.σ. το επεισόδιο στην ακταιωρό) παρενέβη ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, λέγοντας ότι «υπήρχε μια τέτοια είδηση, αλλά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Για το ίδιο θέμα ο Ερντογάν απάντησε ότι «το να κάνεις ένα τέτοιο λάθος, θα σήμαινε μπελάδες. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο, εμείς θα επεμβαίναμε αμέσως».    

https://www.youtube.com/watch?v=3O8CY0L-VnU

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ