Κύπρος

Κύπρος: ''Επιστρατεύουν'' την Εκκλησία για να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν

Tην επιστράτευση Αρχιερέων και ιερέων της Εκκλησίας της Κύπρου στις προσπάθειες κυβέρνησης, επιδημιολόγων και επιστημονικής κοινότητας για εμβολιασμό των πολιτών κατά του κορωνοϊού, επισημαίνουν ο Επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας του Υπουργείου Υγείας Δρ. Κωνσταντίνος Τσίουτης και το μέλος Δρ. Κωνσταντίνος Φελλάς. Απαντώντας ερωτήματα πολιτών σε σχέση με τον εμβολιασμό εναντίον της πανδημίας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, κύριος Φελλάς ανέφερε ότι η σχέση γιατρού-ασθενή και κληρικού-πιστών δεν μπορεί να είναι επιλεκτική.

"Η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ γιατρού και ασθενή δεν μπορεί να είναι επιλεκτική. Όταν δεν σου εγγυάται κανένας την επιτυχία μιας εγχείρησης ή μιας θεραπείας, αλλά εμπιστεύεσαι τον γιατρό και την επιστήμη ότι θα σου δώσει θετικά αποτελέσματα. Η σχέση του ασθενή με τον γιατρό, του κληρικού με τον ιερέα, είναι πολύ σημαντική. Πως θα διαχειριιστει τις πληροφορίες ο γιατρός προς τους ασθενείς του και ο κληρικός προς το ποίμνιο του, είναι πολύ σημαντικό."

Ο κύριος Τσιούτης είπε ότι στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανένας και τόνισε ότι η επιρροή που έχει η Εκκλησία προς τους πιστούς, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τον κοινό στόχο κλήρου και λαού.

"Ο στόχος είναι κοινός να σώσουμε όσο πιο πολύ κόσμο μπορούμε, να αρρωστήσει όσο λιγότερος κόσμος γίνεται και να προσπαθήσουμε όλοι με τους λιγότερους δυνατούς περιορισμούς."

Κληθείς να σχολιάσει καταγγελία τηλεθεάτριας ότι σε ιερό ναό στον Ύψωνα δεν τηρούνται τα περιοριστικά και απαγορευτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, ο κύριος Τσιούτης είπε ότι οι εκκλησίες έχουν καταγραφεί στη βιβλιογραφία για την πανδημία ως χώροι διασποράς του κορωνοϊού. 

΄'Είναι χώροι αυξημένου κινδύνου, όπως και άλλοι χώροι που θα πρέπει με τον ίδιο τρόπο να αντιμετωπιστούν"

Ο κύριος Φελλάς επισήμανε ότι η Εκκλησία θα μπορούσε να αξιοποιήσει "δύο-τρείς χαρισματικούς ιερείς που έχουν περάσει τον κορωνοϊό και θα ήταν οι καλύτεροι πρεσβευτές για να βρουν προς τα έξω και να μεταφέρουν τα θετικά μηνύματα." Και αναφέρθηκε στην περίπτωση του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαϊα, ο οποίος νόσησε με κορωνοϊό.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ