Κύπρος
Ενημερώθηκε στις:

Γαλλία & ΗΠΑ αναλαμβάνουν την προστασία της Κυπριακής ΑΟΖ

Τον Νοέμβριο ή Δεκέμβριο θα αρχίσουν ξανά γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ από την αμερικανική εταιρεία ExxonMobil, ανέφερε η υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Νατάσα Πηλείδου.

Η εξέλιξη αυτή έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία καθώς δείχνει ότι οι ΗΠΑ οδεύουν προς σύγκρουση με την Τουρκία. Αν αυτό επαληθευτεί όλα θα αλλάξουν στην περιοχή.  

 

Aναλυτικά  

 

Περί το Νοέμβριο - Δεκέμβριο μπαίνει ξανά γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ, αυτή τη φορά στο τεμάχιο 10 από την εταιρεία ExxonMobil, δήλωσε η σήμερα Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νατάσα Πηλείδου.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, η Υπουργός ανέφερε πως σε σχέση με το ενεργειακό πρόγραμμα έχουμε δουλέψει πολύ εντατικά μαζί με την ExxonMobil η οποία είναι η πρώτη εταιρεία που θα προχωρήσει με γεώτρηση στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ μέσα προς το τέλος του έτους.

Όπως είπε η κ. Πηλείδου, έχει ήδη υπογραφεί το συμβόλαιο με το γεωτρύπανο και βρισκόμαστε στη διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων αδειών, οι οποίες είναι τυπικές και δεν αναμένεται να καθυστερήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσθεσε πως έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στην Κύπρο εμπειρογνώμονες από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες για να λάβουν μέρος στη διαδικασία των γεωτρήσεων.

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, ελπίζουμε πως δεν θα έχουμε εκπλήξεις και δεν αναμένουμε εκπλήξεις όσον αφορά το θέμα της Πανδημίας. Αναμένουμε Νοέμβριο με Δεκέμβριο το πολλή να ξεκινήσει ξανά το γεωτρητικό πρόγραμμα, θα ακολουθήσει η ΤΟΤΑL , με την οποία επίσης γίνονται διαβουλεύσεις και προχωρούμε με τον σχεδιασμό», είπε. 

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ΗΠΑ και Γαλλία θα στείλουν πολεμικά πλοία στη περιοχή για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. Βέβαια και η Ελλάδα πρέπει να στείλει πολεμικά, καθώς δεν μπορεί μόνο οι ξένες δυνάμεις να προστατεύουν το νησί!

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι "δίνουν τα ρέστα τους" για την αγορά των F-16BLOCK-70 από τις ΗΠΑ ενώ "ανακαλύπτουν" πρόβλημα στο λογισμικό και διακοπές παράδοσής τους

Ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση για την Ελλάδα, της πώλησης από τις ΗΠΑ στην Τουρκία 40F-16 BLOCK-70 και 80 κίτ...