Κύπρος
Ενημερώθηκε στις:

''Απόβαση'' Ισραηλινών κομάντος στην Κύπρο - Σενάριο κατά Τουρκίας

Στρατιωτική άσκηση μιας εβδομάδος, θα πραγματοποιήσει ο ισραηλινός στρατός στο κυπριακό έδαφος, με σκοπό να διευρύνει τις δυνατότητες και τις ικανότητες του, με την παρουσία εκατοντάδων επίλεκτων κομάντος, οπλικών συστημάτων, ελικοπτέρων και μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς, όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy.

https://www.youtube.com/watch?v=zi5t9HLcdS8

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ισραηλινοί θα μεταβούν στην Κύπρο για  στρατιωτική άσκηση μεγάλης κλίμακας ( για πρώτη φορά) κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που αναμένεται να είναι “καυτό” ακόμα πιο πολύ από το προηγούμενο λόγω της δεινής θέσης της Τουρκίας.

https://youtu.be/Q2ADKqMfwIo

Πολύ μεγάλο προβληματισμό προκαλεί στην Άγκυρα,  το γεγονός ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη των ισραηλινών δυνάμεων που πραγματοποιήθηκε ποτέ εκτός των συνόρων του Ισραήλ.

Η ισραηλινή άσκηση, θα πραγματοποιηθεί ως κομμάτι του αποκαλούμενου «μήνα του πολέμου», όπως το ονομάζουν οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί, και θα περιλαμβάνει την παρουσία ειδικών δυνάμεων, μαχητικών της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων του ναυτικού, καθώς και τακτικούς αλλά και Έφεδρους στρατιώτες σε αποστολές επίθεσης, βαθιά….στο εχθρικό έδαφος.

Η άσκηση διάρκειας ενός μηνός θα περιλαμβάνει ένα σενάριο μάχης πολλαπλών μετώπων σε βορρά, νότο, Ιουδαία και Σαμαριά, σύμφωνα με τα χειρότερα σενάρια που έχει σήμερα το ισραηλινό γενικό επιτελείο.

Την τελευταία εβδομάδα της άσκησης, πολλές δυνάμεις των Ισραηλινών θα ταξιδέψουν στην Κύπρο, όπου θα πραγματοποιήσουν μια άσκηση ευρείας κλίμακας που προσομοιώνει τη μάχη βαθιά σε άγνωστη περιοχή.

Ο Ισραηλινός στρατηγός Ιτάι Βίροφ, ο οποίος είναι επικεφαλής των στρατιωτικών σχολών, θα εκτελέσει χρέη διοικητή στην άσκηση.

Μέλη των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων θα συμμετάσχουν στην άσκηση, συμπεριλαμβανομένων τακτικών και Εφέδρων στρατιωτών της 98 Ταξιαρχίας.Ο ισραηλινός στρατός σχεδιάζει να μεταφέρει θωρακισμένα οχήματα για τις χερσαίες δυνάμεις του στην Κύπρο, για να προσομοιώσει πλήρως μάχη σε εχθρικό έδαφος.

Εκτός από τις χερσαία άσκηση στην Κύπρο, θα έχουμε και αεροπορική και ναυτική άσκηση με τις αντίστοιχες δυνάμεις της Κύπρου σε αποστολές μεγάλης κλίμακας, στις οποίες υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να δούμε και μαχητικά F-35I.

Στην άσκηση συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό η ισραηλινή πολεμική αεροπορία, τονίζει το δημοσίευμα.

Για την πτήση των ισραηλινών αεροσκαφών έχει εκδοθεί και η σχετική NOTAM, ενώ “κάθε αεροσκάφος ή ελικόπτερο της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας που θα επιχειρήσει να εισέλθει σε αυτές τις περιοχές θα βρεθεί κάτω από το στόχαστρο  των Ισραηλινών που θα έχουν σαφώς άγριες διαθέσεις.

Η παρουσία των Ισραηλινών στην Κύπρο, είναι μία ακόμη απόδειξη ότι οι Τούρκοι έχουν στοχοποιηθεί καίρια από τον Νετανιάχου και την χώρα του, αλλά και το σύνολο του Αραβικού κόσμου, εκτός από την Ελλάδα και της Γαλλία.

Το πρόβλημα με τους Τούρκους είναι ότι δεν έχει μόνο ο Ρ.Τ. Ερντογάν αυτές τις προκλητικά εξωφρενικές νεο-οθωμανικές ονειρώξεις για αυτοκρατορίες και προσαρτήσεις ξένων εδαφών (Γαλάζια Πατρίδα κά), αλλά σχεδόν το σύνολο του τουρκικού πολιτικού κόσμου πλην των Κούρδων βέβαια.

https://youtu.be/ASmsB7GiBF0

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ