Κύπρος
Ενημερώθηκε στις:

Ζορίστηκε η Άγκυρα με την ελληνο-σαουδαραβική άσκηση: Πανικός και οργή με τον Ακάρ να καλεί άρον-άρον τους αρχηγούς

Δεν ξέρουν πού να κρυφτούν οι Τούρκοι μετά την προσγείωση των μαχητικών αεροσκαφών της Σ. Αραβίας στην Κρήτη και προσπαθούν να θολώσουν τα νερά, στον ίδιο τους τον λαό κατηγορώντας φυσικά την Ελλάδα, όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για μια τεχνική η οποία χρησιμοποιείται συχνά η τουρκική πλευρά για να σωθεί το ήδη κατεστραμμένο τουρκικό γόητρο σε Α. Μεσόγειο και αραβικό κόσμο.

Με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ο Τούρκος υπουργός άμυνας Χ. Ακάρ ζήτησε δήθεν από την ελληνική κυβέρνηση “να εγκαταλείψει την ασυμβίβαστη και προκλητική στάση της το συντομότερο δυνατό”.

Ουσιαστικά όμως το πρόβλημα ήταν η ύπαρξη υπερσύγχρονων μαχητικών F-15 της Σ.Αραβίας στην Κρήτη, για αυτό και είχαμε υπό την προεδρία του Τούρκου ΥΠΑΜ Χουλούσι Ακάρ, τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Γιασάρ Γκούλερ, του Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ και αναπληρωτών υπουργών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι διοικητές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς και οι περιβόητες υπηρεσίες πληροφοριών έδωσαν όλα τα δεδομένα σχετικά με τις τρέχουσες δραστηριότητες και την τελευταία κατάσταση στην Α. Μεσόγειο.

Ο Ακάρ, έδωσε οδηγίες στη συνάντηση όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και τα μέτρα που ελήφθησαν για την καταπολέμηση του κορονοϊού στο πλαίσιο των ζητημάτων άμυνας και ασφάλειας, δήλωσε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διέρχονται κρίσιμη περίοδο.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ο Τούρκος ΥΠΑΜ  τόνισε, υπενθυμίζοντας τις συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί μεταξύ του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και της Τουρκίας ότι, “ειδικά για Ελλάδα, και φυσικά την Αίγυπτο, θέλουμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας με όλους τους γείτονές μας”.

«Όπως πάντα, ζητάμε διάλογο, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Ωστόσο δυστυχώς, η Ελλάδα εξακολουθεί να εμποδίζει τη δημιουργία σχέσεων καλής γειτονίας με ένα στυλ που δεν ταιριάζει στην καλή γειτονία, αφού η Αθήνα κάνει χρήση πρακτικών που αυξάνουν την απειλή, την ένταση και την κλιμάκωση.

Τα θέματα σε κάθε περίπτωση μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ-Τουρκίας-Ελλάδας, υπακούουν σε ένα σχέδιο της δύσης που δεν υλοποιηθεί, διότι δεν το δεχόμαστε.

Οι Έλληνες παρουσιάζουν συνεχώς τις στρατιωτικές ασκήσεις ως απειλή. Λέμε επίσης ξανά και ξανά ότι είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για οποιοδήποτε θέμα.

Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό για την ευημερία τόσο της περιοχής όσο και του ελληνικού λαού, οι Έλληνες γείτονές μας να εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατό τις ασυμβίβαστες και προκλητικές τους στάσεις, διότι, στις οικονομικές συνθήκες στις οποίες βρίσκονται, οι Έλληνες εξακολουθούν να κάνουν κάποιες προσπάθειες εξοπλισμού.

Όλοι γνωρίζουν ότι αυτές οι κινήσεις είναι ενάντια στον ελληνικό λαό. Ειδικά οι δηλώσεις ορισμένων Ελλήνων ακαδημαϊκών, ορισμένων πολιτικών, ορισμένων πολιτικών και εν αποστρατεία στρατιωτικών για αυτά τα θέματα δείχνουν ότι δεν συμμερίζονται τις απόψεις μας”, κατέληξε ο ίδιος.

Φόβος και ανησυχία έχει καταλάβει την τουρκική ανώτατη πολιτική ηγεσία από τις κινήσεις της Ελλάδος.

Οι ΗΠΑ την ίδια στιγμή δημιουργούν βάσεις σε Ελλάδα και αργότερα σε Κύπρο βάσει σχεδίου, μη επιτρέποντας στην Τουρκία μερίδιο στα τεράστια κοιτάσματα της Α.Μεσογείου (Νότια Κρήτη-Αιγαίο), ενώ θέλουν να ασφαλίσουν το αγωγό East Med που ξεκινά από το Ισραήλ και καταλήγει στην ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελλάδα έχει καταστεί ως ο σημαντικότερος στρατηγικός εταίρος από την Α.Μεσόγειο έως τον Περσικό κόλπο, και αυτό δεν μπορούν αν χωνέψουν οι Τούρκοι με τίποτα.

https://youtu.be/Y-cSBrDX3WY

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρομερά πλήγματα! Εσπευσμένη παρουσία Ακάρ λόγω Βατερλό-Μόλις ανακοινώθηκε χερσαία επίθεση στη Συρία οι Κούρδοι χτύπησαν (Βίντεο)

Εξουδετερώθηκαν 3 τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα και δεκάδες στρατιώτες-Περίεργο τουρκικό βίντεο με υποτιθέμενους...