Κύπρος

Επίσκεψη αστραπή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ισραήλ

Επίσκεψη αστραπή, μιάς μόλις ημέρας  στο Ισραήλ στις 14 Φεβρουαρίου ,κατόπιν πρόσκλησης του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Νετανιάχου θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Κύπρου, σύμφωνα με το National Post.

Αντικείμενο της επίσκεψης θα είναι  συνομιλίες  αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις, την επικρατούσα κατάσταση στην  Α. Μεσόγειο, οι προσπάθειες για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς και θέματα που άπτονται του τομέα της Ενέργειας και του Τουρισμού.

Το Ισραήλ ενδιαφέρεται για την πορεία των εξελίξεων στο Κυπριακό , αφού αυτές θα συμπαρασύρουν τις μελλοντικές εξελίξεις σε Α. Μεσόγειο και στην πορεία του East-Med. Πάντως το Ισραήλ δεν φαίνεται να διολισθαίνει από τις αρχικές του θέσεις και την υποστήριξη του προς την Κύπρο, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού η Τουρκία και οι τουρκοκύπριοι θα εμφανιστούν ανυποχώρητοι στην πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό, με μια και μόνη θέση. Αυτή των 2 κρατών και μάλιστα στη λογική ότι είτε σας αρέσει είτε όχι εμείς δεν συζητάμε κάτι άλλο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ