Τζέφρι Πάιατ
Κύπρος

Τζέφρι Πάιατ: Ιδιαίτερα σημαντική η επίσκεψη Πομπέο στην Κύπρο

Ως ιδιαίτερης διπλωματικής σημασίας χαρακτήρισε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Κύπρο, εκτιμώντας ότι κατά τη διάρκειά της θα εκφραστεί η αμερικανική προσήλωση στη συνεργασία των ΗΠΑ με τους Ευρωπαίους συμμάχους τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά την τοποθέτησή του στο Ενεργειακό Φόρουμ Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ) και με τη συμβολή του Atlantic Council, ο κ. Πάιατ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα ενεργειακά ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο μπορούν να καταστούν μοχλός συνεργασιών.

«Θεωρώ ότι [ο Μάικ Πομπέο] θα είναι πολύ ξεκάθαρος ως προς τη δέσμευση των ΗΠΑ στη συνεργασία με τους Ευρωπαίους συμμάχους μας, και θα δώσει έμφαση στην ανάγκη να επιστρέψουν οι διαφορές στο διπλωματικό τραπέζι και να αποκλιμακωθεί η υφιστάμενη κατάσταση, όπου υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για μια στρατιωτική κλιμάκωση εξ ατυχήματος», σημείωσε ο Αμερικανός Πρέσβης αναφορικά με την αυριανή επίσκεψη του Αμερικανού Εξωτερικών στην Κύπρο.

Τέλος, ο Αμερικανός Πρέσβης εξέφρασε την υπερηφάνεια του για την πολυμερή συνεργασία «3+1» (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ +ΗΠΑ), υποστηρίζοντας ότι αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία στην περιοχή.

«Θα παραμείνω αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε όλα τα ζητήματα ενέργειας –ακόμα και στην Ανατολική Μεσόγειο– να καταστούν μοχλός συνεργασίας και όχι διαμαχών», κατέληξε ο κ. Πάιατ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ