Βαρώσια
Κύπρος

Τα Βαρώσια το επόμενο χαρτί στην τουρκική αδηφαγία (βίντεο)

α Βαρώσια εκτιμάται ότι είναι το επόμενο βήμα της Άγκυρας, η οποία φαίνεται ότι στο απόγειο των προκλήσεων η Τουρκία, θα εκμεταλλευτεί και τη νεκρή περίοδο συνομιλιών για το Κυπριακό και θα προχωρήσει με εποικισμό της πόλης. Για το θέμα αυτό μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha ο Αξιωματικός εν αποστρατεία και Γεωπολιτικός Αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης.

"Γίνονται έντονες διεργασίες, έχουν ανοίξει τα παλιά συρτάρια και προσπαθούν να βρουν το κτηματολόγιο το Οθωμανικό και να νεκραναστήσουν ιδιοκτησίες που δεν υπάρχουν πλέον. Πιστεύω λοιπόν ότι κι αυτό είναι ένα διπλωματικό χαρτί της Τουρκίας που θα το παίξει σε αυτόν τον μαραθώνιο των προκλήσεων μέχρι να καταλήξουμε κάπου."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η "αποτροπή" είναι η χρυσή λέξη, όπως εξήγησε, μια λέξη που θα πρέπει να δούμε σε Ελλάδα και Κύπρο. Η αποτροπή, συνέχισε, λειτούργησε στο θέμα εισβολής αλλοδαπών, ωστόσο δεν είχε τα αποτελέσματα που θέλαμε στην περίπτωση 

"Θα πρέπει να βρούμε τρόπους να ενισχύσουμε την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας και της Κύπρου και τότε θα μπορούμε να προσδοκούμε αποτελέσματα", τόνισε, σχολιάζοντας ότι σε αυτήν την κατεύθυνση θα μπορούσαν να βοηθήσουν ξένες δυνάμεις και δη η Γαλλία, η οποία σύναψε ήδη συμφωνία με την Κύπρο.

Μεταξύ άλλων, σχολίασε ότι η Ευρώπη θα έπρεπε να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία και να αφήσει ένα πολύ μικρό παραθυράκι ανοιχτό για διάλογο, ώστε να την αναγκάσει να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ