εκκλησια στην Κύπρο
Κύπρος

Κoρωνοϊός-Εκκλησία της Κύπρου: Να απέχουν οι πιστοί από τον εκκλησιασμό

Σε αποχή από τις Θείες Λειτουργίες και τον εκκλησιασμό για τις επόμενες τρεις εβδομάδες καλεί τους πιστούς η Εκκλησία της Κύπρου.

Η σύσταση αυτή, έρχεται λίγες ώρες, μετά την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τη λήψη αυστηρών μέτρων πρόληψης έναντι του κορονοϊού.

«Καλούμε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα να απέχει για διάστημα τριών εβδομάδων (μέχρι τις 10 Απριλίου) από τις ακολουθίες, με σκοπό να βοηθήσουμε στην ανακοπή περαιτέρω εξάπλωσης της ασθένειας» αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Και προστίθεται: «Η αποχή για διάστημα τριών εβδομάδων από τις ιερές Ακολουθίες και το Μυστήριο της Θείας Μεταλήψεων να μην προκαλεί βάρος στη συνείδηση του ευσεβούς ποιμνίου μας, διότι η ωφέλεια που θα προκύψει με την παρέλευση αυτής δοκιμασίας, θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη».

Στο πλαίσιο αυτό, η Εκκλησία της Κύπρου γνωστοποίησε ότι οι Ιερές Ακολουθίες των Χαιρετισμών, όπως και η Θείες Λειτουργίες θα έχουν απευθείας τηλεοπτική και ραδιοφωνική κάλυψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται σε 26. Τα πρώτα κρούσματα καταγράφηκαν στις 9 Μαρτίου και αφορούσαν δύο άνδρες, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στο Μιλάνο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο μεταξύ, αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών, Ιερώνυμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ