μετανάστες στην Κύπρο
Κύπρος

Δημοσκόπηση στη Κύπρο: «Να εμποδιστεί η είσοδος μεταναστών»

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα δημοσκόπησης που πραγματοποίησε ο Οργανισμός IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας™ για λογαριασμό της «Σημερινής» της Κυριακής, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η μεγάλη πλειοψηφία των Ε/κ εκφράζουν τη θέση πως η κυπριακή Κυβέρνηση θα πρέπει να εμποδίσει με κάθε τρόπο την είσοδό τους στις ελεύθερες περιοχές, ενώ μια σημαντική μερίδα θεωρούν πως θα πρέπει να επιτραπεί η είσοδος μόνο σε όσους προέρχονται από εμπόλεμες χώρες, όπως είναι η Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ε/κ επικροτούν σχεδόν στο σύνολό τους, και συγκεκριμένα σ’ ένα ποσοστό που ανέρχεται στο 90%, την απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορα της χώρας στον Έβρο και να μην επιτρέπει την είσοδο των μεταναστών που στέλνει η Τουρκία προς τον σκοπό αυτό.

Κρίνοντας ως απόλυτα δικαιολογημένες τις ανησυχίες που εκφράζονται σε Ελλάδα και Κύπρο για τις τεράστιες μεταναστευτικές πιέσεις που δέχονται, δύο είναι τα ζητήματα για τα οποία οι Ε/κ αγωνιούν περισσότερο, σε περίπτωση συνέχισης ή και αύξησης των μεταναστευτικών ρευμάτων προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτά είναι η αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα, καθώς και η παρείσφρηση μελών τρομοκρατικών ισλαμιστικών οργανώσεων στη χώρα. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ