Κύπρος ταξί
Κύπρος
Ενημερώθηκε στις:

Ταξιτζήδες: Τα μάτια της τροχαίας στους κυπριακούς δρόμους

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου, έχει ολοκληρωθεί ένα εσωτερικό ενιαίο Σύστημα επίβλεψης και παρακολούθησης με στόχο τη συλλογή πληροφοριών που αφορά τη κάκιστη χρήση του οδικού δικτύου από όλους τους χρήστες με στόχο τη διοχέτευση αυτών των πληροφοριών προς το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου επι 24ώρη βάση.

"Το σχέδιο περιλαμβάνει περίπου 1500 επαγγελματίες οδηγούς εν κίνηση οι οποίοι θα συλλέγουν και θα καταγράφουν συγκεκριμένες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. οι οποίες στατιστικά αποδεδειγμένα φέρουν πρωτίστως την ευθύνη για τις συγκρούσεις".

Οι πληροφορίες που θα συλλέγονται μέσω του κέντρου επιχειρήσεων του σχεδίου θα αξιολογούνται και ακολούθως θα διοχετεύονται με στοιχεία οχήματος, λεπτομέρειες, χρονοδιάγραμμα και τοποθεσία παράβασης, στο Τ.Τ.Α. για τις δέουσες νόμιμες ενέργειες που πρέπει να διενεργηθούν και όπου η εφόσον κριθεί αναγκαίο θα επισυνάπτεται με γραπτή καταγγελία παράβασης από μέρους του Συνδέσμου.

Οι παραβάσεις στις οποίες το σχέδιο θα αναφέρει μεταξύ άλλων θα είναι:

• Παράβαση κόκκινου σηματοδότη.
• Επικίνδυνη μη χρήση δείκτη πορείας του οχήματος.
• Παρεμπόδιση κυκλοφορίας (αλόγιστη αποκοπή τροχαίας κίνησης οχήματος).
• Αλόγιστη και επικίνδυνη υπερβολική ταχύτητα.
• Κάκιστη χρήση κινητού τηλεφώνου.
• Χρήση των όποιων ουσιών, π.χ. αλκοόλ.
• Γενικά επικίνδυνη οδήγηση.
• Παρεμπόδιση διέλευσης κυκλοφορίας σε ελεγχόμενα σημεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα αναφέρουν και πληροφορίες αναφορικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου.

"Ο Σύνδεσμος επιθυμεί και τη συμμετοχή όλων των πολιτών και χρηστών του οδικού δικτύου λαμβάνοντας την ευθύνη να μεταφέρει όλες τις πληροφορίες που θα δέχεται στα αρμόδια όργανα, τοπικές η κρατικές αρχές η τμήματα και θα παρακολουθεί πιέζοντας την κάθε περίπτωση ξεχωριστά μέχρι να διορθωθεί. Στόχος της όλης προσπάθειας του Συνδέσμου είναι έστω και μία ζωή να σωθεί, αξίζει, συνεχίζοντας την εκστρατεία οδικής ασφάλειας η οποία ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ