Κύπρος

Κύπρος: Τώρα δίνουμε άδεια οπλοφορίας σε ξένους κατασκόπους που μας κατασκοπεύουν! - Πώς πήρε την άδεια οπλοφορίας ο Ισραηλινός κατάσκοπος

Με τη σύμφωνο γνώμη του τέως Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου παραχωρήθηκε άδεια οπλοφορία στο στέλεχος της εταιρείας, η οποία κατέχει το «επίμαχο» κατασκοπευτικό βαν που κατέσχεσε η Αστυνομία.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Χαραυγή», καταλυτικό ρόλο στην έγκριση για άδεια φέρεται να διαδραμάτισε ο Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος μάλιστα κατάφερε να παρακάμψει αρχική αρνητική θέση της Αστυνομίας. Κι αυτό γιατί αρχικά η αίτηση απορρίφθηκε δυο φορές από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Ασφάλειας της Αστυνομίας, στη βάση πληροφοριών για δραστηριότητές του.

Ο Ισραηλινός πρώην μυστικός πράκτορας επικαλέστηκε, για την αίτηση άδειας οπλοφορίας, τις ανάγκες φρούρησης του κτηρίου όπου στεγάζεται η Συναγωγή στη Λάρνακα, ωστόσο η Συμβουλευτική Επιτροπή άναψε κόκκινο, καθώς δεν πληρούσε ισχύοντα κριτήρια όπως η μόνιμη διαμονή, αλλά και στη βάση πληροφοριών, όπως αναφέραμε, για την ευρύτερη δράση του.

Σύμφωνα πάντα με τη «Χαραυγή», στις 6 Αυγούστου 2015, η Επιτροπή ενημέρωσε τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης για την άρνησή της και στις 31 Αυγούστου έδωσε γραπτή αρνητική απάντηση. Ο Ισραηλινός επανήλθε τον Φεβρουάριο του 2016 και κατόπιν έντονων πιέσεων από τον Ιωνά Νικολάου, εγκρίθηκε η άδεια οπλοφορίας από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Πηγή: Philenews/Χαραυγή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ