Κύπρος

Τι δηλώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ για το κάψιμο της σημαίας των κατεχομένων της Κύπρου

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, εξέδωσε ανακοίνωση που κατάδικάζει το κάψιμο σημαίας του ψευδοκράτους στην 36η επέτειο από την ίδρυσή της στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Καταδικάζουμε την κάψιμο της σημαίας της ΤΔΒΚ στην 36η επέτειο από την ίδρυσή της στην ελληνοκυπριακή πλευρά και υποστηρίζουμε πλήρως τις δηλώσεις των αρχών της ΤΔΒΚ σχετικά με το περιστατικό αυτό.

Το γεγονός ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν κάνει καμία δήλωση που να καταδικάζει αυτή την πράξη μίσους ούτε έχουν αναζητήσει  τους δράστες, αποδεικνύει ότι η πράξη αυτή έχει επίσημη υποστήριξη.

Πιστεύουμε ότι η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση, καθώς και οι ελληνικές αρχές, με τις δηλώσεις τους που προκαλούν μίσος προς τους Τουρκοκύπριους, έχουν ευθύνη σε αυτό το περιστατικό.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, αναμένουμε από τη διεθνή κοινότητα να καλέσει την ελληνοκυπριακή πλευρά και την Ελλάδα, να αποφεύγουν την ρητορική  που επιδεινώνει περαιτέρω την ατμόσφαιρα έντασης στο νησί, όπως ανέφερε η τελευταία έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

 

Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας

 

πηγή: tourkikanea

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Η κυβέρνηση δεν δίνει παράταση, δίνει τελεσίγραφο! Αν δεν εκδώσετε τον Προσωπικό Αριθμό εως τις 5 Νοεμβρίου θα "μπλοκάρουν" οι συναλλαγές σας με το Δημόσιο

Ή τον ενεργοποιείς ή θα αποκλειστείς από το δημόσιο.Θα αποκλείεστε από κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο – από φόρους και...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Είμαστε κοντά σε πρωτοφανή γεγονότα- Τι ετοιμάζουν Κίνα και Ρωσία αμέσως μόλις χτυπήσουν στρατιωτικά οι ΗΠΑ την Βενεζουέλα και τον Μαδούρο;

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας και ο ηγέτης χώρας ζητά μετακίνηση Ρώσων και Κινέζων...