Κύπρος

Νέος πρέσβης της Ελλάδος στη Λευκωσία ο Λαλάκος - Στην Ουάσιγκτον η κ. Παπαδοπούλου

Ο Θεοχάρης (Χάρης) Λαλάκος θα είναι ο νέος πρέσβης της Ελλάδος στη Λευκωσία. Ο κ. Λαλάκος, ο οποίος υπηρετεί από τον Ιούνιο του 2016 στην Ουάσινγκτον, θα αντικαταστήσει τον Ηλία Φωτόπουλο, που ολοκλήρωσε τη θητεία του στη Λευκωσία και επέστρεψε στην Αθήνα.

Με βάση τις αρχικές αποφάσεις, στη Λευκωσία αποφασίσθηκε να τοποθετηθεί η Αικατερίνη Ξαγοράρη, που υπηρετούσε στην Αυστραλία. Λίγα 24ωρα πριν την άφιξη της στη Λευκωσία για να επιδώσει διαπιστευτήρια, υπήρξε αλλαγή πλεύσης.


Από αριστερά ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Χάρης Λαλάκος

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, προχώρησε σε αλλαγές. Κι αυτό γιατί η διπλωματική σύμβουλος του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, αποχωρεί από το Μαξίμου και θα έπρεπε να τοποθετηθεί σε καλό πόστο. Το γιατί αποχωρεί τόσο νωρίς είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο.

Το καλό πόστο, λοιπόν, είναι η Ουάσινγκτον και ο νυν πρέσβης, που συμπληρώνει τριετία συν στην αμερικανική πρωτεύουσα μετατίθεται στη Λευκωσία, επειδή όπως αναφέρθηκε είναι έμπειρος διπλωμάτης. Η όλη αναστάτωση προκλήθηκε από το Μαξίμου και ο λογαριασμός στάλθηκε στο ελληνικό ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ