Κύπρος

Κύπρος: Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στη Λεμεσό-Εκκενώθηκε προληπτικά το χωρίο Κισσούσα

Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας στην επαρχία Λεμεσού, στην περιοχή μεταξύ Μαλιάς και Πάχνας στην Κύπρο. Μεγάλη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, ενεργοποιείται το Σχέδιο «Ίκαρος»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί επιπρόσθετα σε εναέρια μέσα από 2 ελικόπτερα των Βρετανικών βάσεων. Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν με 5 στελεχωμένες φορητές μονάδες πυρόσβεσης ( 3 πολιτικής άμυνας και 2 του Ταμείου Θήρας). Επιπρόσθετα μετά από αξιολόγηση που έγινε σε συνεργασία με την πολιτική άμυνα εκκενώθηκε καθάρα για προληπτικούς λόγους από την πολιτική άμυνα και την Αστυνομία βάση των Σχεδίων Δράσης το χωριό Κισσούσα στο οποίο διέμεναν 10 άτομα και μετακινήθηκαν σε ασφαλή χώρο.

https://youtu.be/Uiayx6LMmTc

Κλειστός δρόμος

Λόγω πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Πάχνας - Μαλλιάς - Κισσούσας, της επαρχίας Λεμεσού, ο κύριος δρόμος Λεμεσού - Καντού - Πλατρών, παρά το χωριό Κισσούσα, έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση.

Οι οδηγοί προτρέπονται να χρησιμοποιούν για τις διακινήσεις τους το δρόμο Λεμεσού - Σαϊττά - Πλατρών. Προτρέπονται επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις διακινήσεις τους προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

https://youtu.be/OuAIfbLGQ14

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ