Κύπρος

Αεροπορική τραγωδία της «Ήλιος»: Μνημόσυνα και εκδηλώσεις μνήμης σε Κύπρο και Ελλάδα για τα 14 χρόνια από το δυστύχημα

Πέρασαν 14 χρόνια από την αεροπορική τραγωδία της "Ήλιος" που συγκλόνισε Ελλάδα και Κύπρο και στέρησε τη ζωή από 121 ανθρώπους.

Μνημόσυνα και εκδηλώσεις μνήμης σε Κύπρο και Ελλάδα για τα θύματα της «Ήλιος» – Περίπου 60 συγγενείς των θυμάτων από την Κύπρο αναμένεται να μεταβούν στον τόπο της τραγωδίας

Με μνημόσυνα και εκδηλώσεις σε Κύπρο και Ελλάδα, οι συγγενείς των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος της «Ήλιος» τιμούν για 14η χρονιά τη μνήμη των οικείων τους που χάθηκαν στην πτήση HCY 522, στις 14 Αυγούστου 2005, όταν το αεροσκάφος της εταιρείας κατέπεσε στο Γραμματικό Αττικής, παρασέρνοντας στον θάνατο τους 121 επιβαίνοντες.

Αύριο, Κυριακή, τελούνται στις γενέτειρες των θυμάτων, καθώς και στο εκκλησάκι της Παναγίας Ελευθερώτριας και Αγίας Παρασκευής, στη Μοσφιλωτή, τα μνημόσυνα των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας. Απόψε στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης με άναμμα κεριών στη μνήμη των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στο Παραλίμνι.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Νίκη Μιχαηλίδου, μέλος της επιτροπής συγγενών των θυμάτων της «Ήλιος», περίπου 60 συγγενείς των θυμάτων από την Κύπρο αναμένεται να μεταβούν στον τόπο της τραγωδίας, για να συμμετάσχουν στο μνημόσυνο που θα τελεστεί την Τετάρτη, 14 Αυγούστου, στο Γραμματικό. Μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων που διαμένουν στην Ελλάδα και εκπροσώπους φορέων, ο αριθμός όσων θα μεταβούν στο Γραμματικό υπολογίζεται σε 150 άτομα, είπε.

Το μνημόσυνο θα τελέσει ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, στην παρουσία του Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα Κυριάκου Κενεβέζου και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ κόμματα, οργανώσεις και φορείς θα καταθέσουν στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων. Θα προηγηθεί Θεία Λειτουργία, στο εκκλησάκι στο Γραμματικό, ενώ ακολούθως όλοι οι συμμετέχοντες θα ανέβουν στην κορυφή του βουνού, στο σημείο της πτώσης του αεροσκάφους, όπου θα τελεστεί τρισάγιο.

Το Boeing της «Ήλιος», το οποίο μετέφερε 115 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, με προορισμό την Πράγμα και ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, συνετρίβη στις 12:04 το μεσημέρι της 14ης Αυγούστου 2005, στο Γραμματικό Αττικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ