Κύπρος

Κύπρος: Αεροδιακομιδή τραυματία από πλοίο στην ανοιχτή θάλασσα - Εντυπωσιακή άσκηση διάσωσης (εικόνες, βίντεο)


Την Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019, εκτελέστηκε Άσκηση Έρευνας - Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ - 03/19». 

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης (Ε-Δ) της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), με τη συμμετοχή ελικοπτέρου της 460 ΜΕΔ της Εθνικής Φρουράς και της Φρεγάτας «ΑΔΡΙΑΣ», του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των Αεροναυαγοσωστικών Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Ελλάδος.

Image may contain: ocean, sky, outdoor and water

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε αεροδιακομιδή τραυματία από πλοίο στην ανοιχτή θάλασσα και ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Η εν λόγω άσκηση αποτελεί την τρίτη προγραμματισμένη δραστηριότητα μικρής κλίμακας εντός του 2019, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης συνεργασίας σε θέματα Ε-Δ, μεταξύ των δυνάμεων της ΚΔ και αεροναυτικών δυνάμεων της Ελλάδας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Image may contain: sky, basketball court, outdoor and natureImage may contain: one or more people, child and outdoorImage may contain: ocean, sky, outdoor, water and natureImage may contain: outdoor and waterImage may contain: one or more people, outdoor and water

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ