Κύπρος

Επαφές Αναστασιάδη με Τσίπρα και Κουμουτσάκο για τους τουρκικούς τσαμπουκάδες

Επαφές με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, κατά τις οποίες θα συζητηθούν οι κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας, θα έχει σήμερα ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Οι συζητήσεις για τις κινήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ θα γίνουν στο περιθώριο της κηδείας του τέως προέδρου της κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, που πραγματοποιείται σήμερα.

Θα ενημερωθούν για τη στάση της Τουρκίας
Σύμφωνα με τα κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης, ο κ. Αναστασιάδης θα δεχθεί τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 16:30, στο προεδρικό μέγαρο. Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας θα υπογράψει το Βιβλίο Συλλυπητηρίων για τον Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Κύπριος πρόεδρος θα έχει συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο με τον βουλευτή και τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο. Ο κ. Κουμουτσάκος, που θα εκπροσωπήσει τη ΝΔ στην κηδεία του τέως προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, αναμένεται να ζητήσει αναλυτική ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στην κυπριακή ΑΟΖ και τη στάση της Τουρκίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ