Κύπρος

Κύπρος: Δεκάδες πολίτες κλείνουν συμβολικά το οδόφραγμα της Δερύνειας - «Οχι στη διχοτόμηση και χρηματοδότηση του κατακτητή» (εικόνες)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η εκδήλωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα της Δερύνειας από δεκάδες πολίτες, οι οποίοι εκφράζουν με τον τρόπο αυτό την έντονη δυσαρέσκειά τους για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.

Η εκδήλωση οργανώθηκε με πρωτοβουλία του αδελφότεκνου του Σολωμού Σολωμού, Άγγελου Κυριάκου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reporter πως «Κλείνουμε τα οδοφράγματα για να αποφύγουμε την διχοτόμηση και να σταματήσουμε τη χρηματοδότηση του κατακτητή. Για να προστατέψουμε την κοινωνία μας από τον εισαγόμενο θάνατο των ναρκωτικών και άλλων παράνομων προϊόντων. Για να προστατέψουμε τις τοπικές επιχειρήσεις και τον αθέμιτο ανταγωνισμό των κατεχομένων».

Συμβολική είναι η παρουσία της μητέρας του Τάσου Ισαάκ, ο  οποίος δολοφονήθηκε στην διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης σ στη Δερύνεια.

Η σημερινή, μέρα σηματοδοτεί την πρώτη μέρα διαμαρτυρίας αφού θα ακολουθήσουν και άλλες οργανωμένες εκδηλώσεις,  όλες τις Κυριακές μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου σε διαφορετικά οδοφράγματα για τρεις ώρες.
Στο σημείο βρίσκεται αντιπροσωπεία του ΕΛΑΜ.

Το κλείσιμο τον οδοφραγμάτων θα γίνεται κάθε Κυριακή από τις 18.00 και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή 25 Νοέμβριου 2018, οδόφραγμα Δερύνειας
Κυριακή 2 Δεκεμβριου 2018, οδόφραγμα Στροβιλιών
Κυριακή 9 Δεκέμβριου 2018, οδόφραγμα Περγάμους
Κυριακή 16 Δεκέμβριου 2018, οδόφραγμα Λήδρας
Κυριακή 23 Δεκέμβριου 2018, οδόφραγμα Λήδρα Παλας
Κυριακη 30 Δεκέμβριου 2018, οδόφραγμα Αγίου Δομετίου
Κυριακή 6 Ιανουαριου 2019, οδόφραγμα Αστρομερίτη
Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, οδόφραγμα Πύργου
Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, οδόφραγμα Δερύνειας

reporter.com.cy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ